Dødsulykka i Balsfjord:

Foto: Ivar Løvland
Foto: Ivar Løvland

– Personbilen kom over i motgående kjørefelt

BALSFJORD: Politiet har ikke beslaglagt førerkortet til trailersjåføren som kolliderte med personbilen hvor en 19 år gammel mann omkom i går ettermiddag.

Publisert Sist oppdatert

Mandag kveld jobba etterforskere fra Statens vegvesen på ulykkesstedet. Til tross for at det ikke var noen vitner til ulykka, har politiet et klart bilde av hva som har skjedd. Alt tyder på at det var personbilen som kom over i motgående kjørefelt.

– Vi er per nå i ferd med å starte opp den praktiske etterforskninga. I dag skal vi avhøre en del vitner. Det er muligens ingen øyevitner til selve ulykka, bortsett fra sjåføren. Han skal avhøres i dag, sier politioverbetjent Katrine Grimnes i Midt-Troms lensmannsdistrikt.

Sterk vind

Det var i 17-tiden mandag at politiet meldte at en trailer og en personbil hadde kollidert på E8 Ved Nordkjosbotn, fire kilometer i retning Tromsø. En person var da fastklemt i personbilen og det var et ambulansehelikopter på stedet. Det skulle gå ytterligere tre timer før politiet meldte om at den 19 år gamle føreren av personbilen var omkommet. Trailersjåføren kom uskadd fra ulykka.

Tirsdag formiddag offentliggjorde politiet navnet på den omkomne.

E8 var sperret i flere timer i går samtidig med etterforskninga på stedet. Trafikken ble dirigert via Seljevnesveien. Det ble meldt om sterk vind om mye snøfokk i området.

– Semitraileren var på vei mot Nordkjosbotn. Kjøreforholdene var gode med mest bar asfalt, sa politiets innsatsleder Preben Buø på ulykkesstedet i går.

Belasta vei

Ulykka skjedde bare et par kilometer fra der Charlie Lind mistet livet i ei trafikkulykke for drøyt et år siden. Han omkom som følge av skadene han ble påført i et sammenstøt med et vogntog som fikk sleng på hengeren. Det er fartsgrense 90 km/t på stedet.

Nordlys melder at vogntoget er svenskregistrert.

Powered by Labrador CMS