Pizzakrig om kundene

«Vi utelukker ikke at det er marked for fem pizzasteder på Bardufoss. Det vil vi få et svar på når nyhetens interesse rundt Pizzabakerens satsing har lagt seg»

Publisert Sist oppdatert

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

• Tirsdag formiddag startet for alvor pizzakrigen på Bardufoss. Da åpnet Pizzabakeren i de tidligere lokalene til Jonny’s Bistro i Heggelia. Det var stor interesse for åpninga. Allerede før døra ble åpnet, var de første kundene klare for lunsjpizza. Utover åpningsdagen var det en jevn strøm av folk som ville teste ut det nye pizzatilbudet. Det nye pizzastedet satser hovedsakelig på take-away og utkjøring, og på åpningsdagen var det mange som benyttet seg av tilbudet om utkjøring av pizza.

• Det er nå fem serveringssteder som selger pizza på Bardufoss. Tradisjonelt har Joker’n Pizzabar og Pizzakjeller’n vært de lokale pizzalokomotivene. Joker’n har 30-årsjubileum til neste år, mens Pizzakjeller’n har solgt pizza i sitt kjellerlokale på Andselv i 35 år. Nå utfordres deres hegemoni av en av landets raskest voksende pizzakjeder. Slikt blir det lokal pizzakrig av. Og de som tjener på det er kundene. Konkurranse er sunt. Det gjør at de krigførende partene må legge seg i selen og gjøre sitt ytterste for å ha fornøyde kunder. Pizzaveteranene har da også begynt å posisjonere seg. Joker’n har blant annet utvidet åpningstidene i helgene og begynte nylig med gratis utkjøring av pizza på Bardufoss til faste klokkeslett hver kveld. Pizzakjeller’n har på sin side utvidet åpningstidene alle dager og vurderer å tilby større pizzaer. Nå er det kanskje også bare et tidsspørsmål før prisene blir kuttet.

• Det var nok mange som stusset, oss selv inkludert, da det tidlig i januar ble kjent at Pizzabakeren skulle satse. «Ja, det var det Bardufoss trengte. Enda en pizzaplass», var det ironiske omkvedet ved mange lunsjbord. En av hovedårsakene til Pizzabakerens satsing er det store antallet soldater som er stasjonert i Indre Troms. Det dreier seg om 2500 vernepliktige soldater. I tillegg kommer et stort antall yngre befal og vervede. Alle i en aldersgruppe hvor pizza er populær mat. Nå er riktignok ikke alle soldatene stasjonert på Bardufoss, men Pizzabakeren satser tydeligvis på at mange av dem skal ta turen til Heggelia for å få seg mat. I utgangspunktet skulle man tro at det ikke er naturlig for soldater på Skjold å kjøre til Bardufoss for å spise, men det kan ikke utelukkes at det blir litt trafikk den veien. Det er eksempelvis ikke uvanlig at Skjold-soldater drar til Setermoen for å spise pizza på Patricias gatekjøkken. Soldatene vil nok likevel ikke reise i hopetall nedover dalen for å få pizza.

• Vi utelukker ikke at det er marked for fem pizzasteder på Bardufoss. Det vil vi få et svar på når nyhetens interesse rundt Pizzabakerens satsing har lagt seg. Joker’n og Pizzakjeller’n vil sannsynligvis merke en nedgang, i hvert fall den første tida. Uansett har Bardufoss langt flere pizzasteder enn folketallet skulle tilsi. Ja, Bardufoss har nesten flere pizzasteder enn en gjennomsnittlig nordnorsk by. Pizza er enkel og billig mat som fenger spesielt unge folk. Og unge folk finnes det mange av i Bardufoss-området på grunn av Forsvaret og Bardufoss Høgtun videregående skole.

• Pizzabakeren har fordelen av å være en kjent landsdekkende kjede. Med sin lokalisering et steinkast fra E6 kan de få mange kunder som bare er på gjennomfart. Men nærheten til, og potensielle avhengighet av, E6 kan også bli deres akilleshæl. I hvert fall på lengre sikt. Vi vet ennå ikke om E6 blir lagt utenom Heggelia når Statens vegvesen nå skal se på strekninga fra Brandvoll i Bardu til Heia i Balsfjord. Hvis det skjer, er det flere enn bare Pizzabakeren som vil merke det. Men det er uansett mange år til det eventuelt skjer. I mellomtida kan kundene bare lene seg tilbake og høste fruktene av pizzakrigen. God fornøyelse! Og huske å nyte pizzaen!

Delta i debatten
Send inn din ytring på e-post til redaksjonen@nye-troms.no

Powered by Labrador CMS