GODKJENT: Forvaltningsplanen for Sørkjosleira er godkjent. Blant tiltakene i planen er å kanalisere besøkende til Fjordmuseet. Arkivfoto: Leif A. Stensland Foto: Leif A. Stensland
GODKJENT: Forvaltningsplanen for Sørkjosleira er godkjent. Blant tiltakene i planen er å kanalisere besøkende til Fjordmuseet. Arkivfoto: Leif A. Stensland Foto: Leif A. Stensland

Planen for Sørkjosleira er godkjent

Som omtalt tidligere i vår ble det sendt en forvaltningsplan for Sørkjosleira på høring fra Statsforvalteren. Nå er planen godkjent av Miljødirektoratet.NATUR OG MILJØ

Publisert Sist oppdatert

Sørkjosleira er et av 63 såkalte «ramsar-områder» i Norge. Dette er vernede våtmarksområder i henhold til Ramsar-konvensjonen, som er en internasjonal miljøvern-avtale. Disse områdene er viktige i internasjonal sammenheng med tanke på dyreliv og artene som lever i området. I forvaltningsplanen er det foreslått flere tiltak for å fremme og ivareta Sørkjosleira.

Fugletårn og besøksstrategi

Blant tiltakene i planen finner man oppsett av fugletårn, og at det skal avklares hvorvidt dette skal settes opp – og hvor. Blant forslagene en både Fjordmuseet og ved Kjoselva. Et annet tiltak er en besøksstrategi for å kanalisere besøkende til Fjordmuseet. Rådgiver på plan og landbruk i Balsfjord, Brynjar Jørgensen, svarte på høringen til Statsforvalteren tidligere i år, og er positiv til Statsforvalterens plan.

– Det er jo bra at det er en plan, for eksempel med skilting til museet fra E6 for å kanalisere ferdsel dit, sier Jørgensen.

Jørgensen har tro på at planen vil være positiv for både kommunen og Fjordmuseet.

Avkjøring til Strandneset

Et av punktene på forvaltningsplanen er avkjøringa ned til Strandneset fra E6. Dette er på de korte sommermånedene et populært sted å besøke for lokalbefolkninga. Etter høringen vurderer Statsforvalteren det slik at området fortsatt kan brukes som badested, men stedet får en trygg adkomst fra veien. Det er samtidig ikke ønskelig å kanalisere mer besøk til Strandneset, annet en lokalbefolkningen.

Balsfjord kommune ble informert om godkjenningen av planen av seniorrådgiver Ann-Heidi Johansen 1.september. I brevet skrev Johansen at det ville etter hvert bli invitert til orienteringsmøte for å diskutere oppfølging av planen.

Powered by Labrador CMS