DRAGRACE: Dragrace-festen på Bardufoss flystasjon er bare to uker unna. ILLUSTRASJONSFOTO Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
DRAGRACE: Dragrace-festen på Bardufoss flystasjon er bare to uker unna. ILLUSTRASJONSFOTO Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Planene klare for dragrace-festen

MÅLSELV: Programmet for årets første store motor-fest på Bardufoss er nå klare. Foruten dragrace på flystasjonen blir det også utstillinger av ymse slag.

Publisert Sist oppdatert

Hovedingrediensen i showet som har fått navnet «Midnight sun dragrace and military show» er naturlig nok dragrace. Der biler med store motorer som skal kjøre kjappest mulig fra start til mål, over ei strekning på 201 meter.

- De raskeste bilene vil nok bare bruke ned mot fem sekunder på strekninga, om forholdene er optimale, sier prosjektleder Odd Roar Øgård i Arctic Raceway.

Det er de som arrangerer dragrace-konkurransen lørdag om to uker. Arrangøren håper på 40 biler til start i de fem klassene det skal konkurreres i. Til nå er bare halvparten av det antallet klare, men det mekkes og klargjøres for harde livet for at biler skal bli ferdige til den nordnorske sesongstarten.

- Det er utelukkende bilder fra Nord-Norge som kommer, men her blir det brød og sirkus, smiler Odd Roar Øgård.

Fem klasser

Under Midnight sun dragrace skal det konkurreres i fem ulike klasser. Tre klasser er for gateregistrerte biler, mens de to siste klassene er for mer modifiserte biler. Der er det motorer opp mot, og kanskje over 1000 hestekrefter, med slicks-dekk. I de tre gatebilregistrerte klassene kan det være biler som Porsche 911, Toyota Supra, BMW M5 og Audi RS6, biler med både 2- og 4-hjulstrekk.

Det vil første kjøres fire innledende runder på flystasjonen, før finalekjøringa starter etter utslagningsmetoden der det til slutt står en vinner igjen i alle de fem klassene.

- Premieutdelinga tar vi mest sannsynlig inne i sentrum på kvelden på det som lages til der av festligheter, sier Odd Roar Øgård.

Overraskelse

Han kan også røpe at de kommer til å ha ei VIP-kjøring på dragrace-stripa. To hemmelige lokale VIP-er skal komme flybåren med helikopter til bilene som står klare. De to VIP-ene skal for sikkerhets skyld bare være passasjerer i hver sin dragrace-bil!

Odd Roar Øgård i Arctic Raceway gleder seg stor til lørdagen om to uker, og mener Bardufoss ligger midt i smørøyet geografisk for en konkurranse som denne. Samtidig roser han velviljen som de som arrangører er møtt med på Bardufoss.

Viktige samarbeidspartnere

- Bardufoss flystasjon er en fantastisk velvillig medarrangør med masse flinke folk og tilgang til ressurser. Arena Bardufoss har gjort masse for å skape liv og røre utenom, og Norges Råeste Bakkeløp er en viktig døråpner og samarbeidspartner for oss, sier Odd Roar Øgård fornøyd.

Utstilling

I tillegg til dragrace skal Luftforsvaret markere sitt 75-årsjubileum med utstilling og oppvisning av fly og helikopter. Det blir også utstilling av amerikanske biler, veteranbiler og motorsykler.

- Vi kaller det ei finbil-utstilling, der det er fullt mulig å stille ut alle typer bil, bare den er flott stelt. Det kan godt være en Ford Consul, en Ford Escort eller en Toyota, bare den er velstelt og fin, sier Odd Roar Øgård.

Forsvaret vil stille ut militært materiell på flystasjonen, og det blir demonstrert skadehåndtering på stedet.

God respons

Etter at showet er ferdig på Bardufoss flystasjon flyttes folket til sentrum av Bardufoss der det planlegges et «After race» med servering og musikk så vel utendørs som innendørs.

Stig Magne Hagen i Arena Bardufoss har jobbet for å få frivillige lag og foreninger til å stille opp denne lørdagen på flystasjonen, og han er bra fornøyd med responsen de har fått.

- Vi jobber for å gjøre opplevelsen for de besøkende mest mulig trivelig, foruten selve bilkjøringa. Det tror jeg vi kommer til å klare. Vi har flere salgstelt og stands klare, for mat, det må folk ha en lang dag som denne, sier Prosjektkoordinator Stig Magne Hagen i Arena Bardufoss.

Motor-supplement

Han gleder seg over at Målselv nå også synes å kunne bli et lite motor-mekka i nord, og mener det er et godt supplement til det store idretts- og kulturmiljøet i området.

- Det er fantastisk bra med et marked som favner nye målgrupper, sier Stig Magne Hagen.

Både han og Odd Roar Øgård håper på over 2000 besøkende på Bardufoss flystasjon og dragracet der.

- Klarer vi 2500 tilskuere er det bra, sier Øgård.

- 25. mai kan det være både knallvær og skitvær. Blir det dårlig vær, håper jeg vi får minst 2000 tilskuere. Blir det knallvær kan vi håpe på det dobbelte, sier Hagen.

Han håper i hvert fall at årets begivenhet ikke bare blir et engangstilfelle, men heller er spiren til et fast årlig arrangement.

- Lykkes vi, kan dette bli en årlig foreteelse, tror Stig Mange Hagen.

Powered by Labrador CMS