BLE FILMET: Innbruddstyvene i aksjon i Thomasheimen i Blåtind natt til 14. august i fjor. De ble filmet av et militært overvåkingskamera. Nå er saken henlagt. (Arkivfoto)
BLE FILMET: Innbruddstyvene i aksjon i Thomasheimen i Blåtind natt til 14. august i fjor. De ble filmet av et militært overvåkingskamera. Nå er saken henlagt. (Arkivfoto)

Politiet har henlagt brannstiftelsen

MÅLSELV: Politiet har avsluttet etterforskninga av innbruddet og ildspåsettelsen i Thomasheimen i Blåtind i august i fjor.

Publisert Sist oppdatert

– Saken ble henlagt 3. desember. Den er sendt fra oss som ferdig etterforsket uten at vi fant ut hvem gjerningspersonene var, forteller seksjonsleder Ragnar Schjølset i politiseksjonen ved Målselv lensmannskontor.

I midten av august i fjor brøt tre personer seg inn og satte fyr på Thomasheimen, som er et gammelt bolighus på Akkaseter i Blåtind skytefelt. Samme natt var det noen som brøt seg inn i Prix-butikken på Olsborg. Politiet har sett de to hendelsene i sammenheng. Innbruddet i butikken er også henlagt.

– Det var en person som en kort periode var siktet i saken på grunn av noen funn som ble gjort i bilen som ble brukt under innbruddene, men han er sjekket ut av saken. Vi er 100 prosent sikkert på at han ikke hadde noe med innbruddene å gjøre, sier Schjølset.

27. august fant politiet bilen som ble brukt av gjerningspersonene. Den sto gjemt under ei presenning i Lavangsdalen. I bilen ble det gjort funn som var knyttet til andre innbrudd i Troms. Bilen var blitt stjålet fra en bedrift i Tromsø.

Fant DNA

Politiet har imidlertid DNA fra det de antar er en av de tre gjerningspersonene som brøt seg inn i Thomasheimen. De har imidlertid ikke fått noen treff på det i sitt register. Samme DNA-profil er også funnet på et annet åsted i Troms.

– Forhåpentligvis vil personen med den DNA-profilen på et eller annet tidspunkt dukke opp i våre systemer. Da vil vi bli informert, og saken kan åpnes igjen, beretter seksjonslederen.

Innbruddet i Thomasheimen ble i midten av september omtalt på «Åsted Norge» på TV2. Da ble det vist en overvåkingsfilm av de tre gjerningspersonene, som går rundt det militære bygget. Det kom imidlertid ikke inn noen tips til politiet etter TV-sendinga.

– Det er selvfølgelig trasig at vi ikke har fått oppklart saken, men det var ikke mer å gå på. Vi har gjort alt vi kan gjøre for å få oppklart saken. Så får vi håpe at det på et senere tidspunkt blir treff på DNA-profilen som vi har funnet, sier Ragnar Schjølset.

Selvassurandør

Thomasheimen ble totalskadd i den påsatte brannen. I takstrapporten ble det anbefalt å rive hele bygget. Leder for skyte- og øvingsfelt region nord i Forsvarsbygg, major Thor Eirik N. Bakken, opplyser at det ennå ikke er tatt noen beslutning om hva som skal skje med huset.

– Vi tar henleggelsen av saken til etterretning. Det er uansett ikke sikkert at det ville vært noen penger for oss å hente selv om gjerningspersonene ble tatt. Vi er selvassurandør, og det må vi forholde oss til, sier Bakken.

Powered by Labrador CMS