STØRRE KAPASITET: NIF-president Tom Tvedt (bakerst), Sylvi Ofstad fra Troms Idrettskrets (t.v.), Toril Skoflestad fra Norges skiforbund og styreleder Jan Hugo Sørensen på Bardufosstun er positive til en mulig utbygging av idrettssenteret. Dette avgjøres i NIF-styret i morgen.
STØRRE KAPASITET: NIF-president Tom Tvedt (bakerst), Sylvi Ofstad fra Troms Idrettskrets (t.v.), Toril Skoflestad fra Norges skiforbund og styreleder Jan Hugo Sørensen på Bardufosstun er positive til en mulig utbygging av idrettssenteret. Dette avgjøres i NIF-styret i morgen.

Positiv til utbygging på Bardufosstun

BARDUFOSS: I morgen skal Norges idrettsforbund avgjøre om det blir utbygging på Bardufosstun. For øyeblikket må idrettssenteret ofte avvise større grupper på grunn av sprengt overnattingskapasitet.

Publisert Sist oppdatert

Fredag var president i Norges idrettsforbund (NIF), Tom Tvedt, på Bardufosstun for å møte det lokale styret, idrettskretsen, særkretsene og ordførerne i Målselv og Bardu. Dette er et møte han selv ba om i forbindelse med NIFs styremøte i morgen. Til behandling ligger nemlig en sak om utbygging av Bardufosstun, et prosjekt som har vært planlagt i rundt tre år nå.

– Styret (Bardufosstun AS, journ.anm.) har de siste årene fått drifta i pluss, og vi skal ta stilling til søknaden om ny satsing i fremtida, sier Tvedt.

Bardufosstun og Olympiatoppen i Oslo er de to idrettssentrene NIF eier, og Tvedt ser viktigheten av å ha et senter hvor det kan være aktivitet 24 timer i døgnet syv dager i uka. Den nye videregående skolen, Storhallen og Polarbadet er alle naboer til Bardufosstun og gir mulighet til større aktivitet på idrettssenteret både i ukedager og helger. Styreleder Jan Hugo Sørensen i Bardufosstun AS forklarer at de ofte må si nei til større grupper fordi de ikke har nok overnattingskapasitet. Dette fører til at man går glipp av en del aktiviteter som kunne vært holdt på Bardufosstun dersom kapasiteten var større. Tvedt ser nødvendigheten av å skape et sterkt idrettssenter.

– Mesteparten av Norge består av grisgrendte strøk, og det å bygge idrettspark er eneste veien for å skape idrettsglede for alle, sier han.

Positiv

Fredag fikk Tvedt mer informasjon om utbyggingsprosjektet, og han møter opp i morgendagens styremøte med positiv innstilling. Bardufosstun ønsker å bygge ti nye firemannsrom, samt renovere og bygge ut kjøkkenet og spisesalen. Sørensen forklarer at bruttoinvesteringa er beregnet på mellom 18 og 19 millioner kroner. Etter at spillemidler og momsrefusjonen tas med, er det snakk om en nettoinvestering på 5,5 millioner kroner som Bardufosstun skal låne penger til av NIF.

– Vi satser på å finne en pakkeløsning som gjør at vi kan overbevise om at det er et regionalt initiativ som stiller seg bak dette. Det er viktig at idrettsforbundet ikke skal måtte bruke ordinære aktivitetsmidler på det, sier Sørensen.

Tvedt ser at Bardufosstun skaper idrettsaktivitet og mener at idrettssenteret er en spesiell konstruksjon for NIF. Idrett og frivillighet mener Tvedt gir fysisk verdi, psykososial verdi, folkehelse og kanskje viktigst av alt: en plass å høre til.

– Det er en verdi du ikke kan legge inn i et Excel- regneark, sier han.

I tillegg viser han til at idrettssentre gir muligheten for idrettsutøvere å vokse, og at mange av Norges store idrettsstjerner kommer fra grisgrendte strøk. På Bardufosstun har det ligget mange idrettshelter.

– Og flere skal det bli, slår Sørensen fast.

Dersom NIF-styret godkjenner søknaden om utbygging, regner Sørensen med at de begynner arbeidet allerede på vårparten.

– Det er viktig å få økt overnattingskapasitet så fort som mulig. Flere senger fører til mer aktivitet og mer idrett, og det er tanken bak hele idrettssenteret, sier Sørensen, som er positiv til morgendagens styremøte.

Powered by Labrador CMS