GODE RESULTATER: Vintersesongen 2018 gikk bra for Målselv Fjellandsby. Daglig leder Øystein Johansen håper at kommende vinter byr på masse natursnø. Foto: Arkivfoto Kari Anne Skoglund
GODE RESULTATER: Vintersesongen 2018 gikk bra for Målselv Fjellandsby. Daglig leder Øystein Johansen håper at kommende vinter byr på masse natursnø. Foto: Arkivfoto Kari Anne Skoglund

Positive tall for Målselv Fjellandsby

BARDU: Målselv fjellandsby gikk i pluss etter vintersesongen i 2018. Daglig leder Øystein Johansen forteller at det er takket være hardt arbeid og gode kunder.

Publisert Sist oppdatert

- Det er hardt arbeid og gode kunder, forteller Johansen og legger til at det også var et godt samarbeid med været i 2018.

For været er avgjørende når en skal drive en fjellandsby med skisenter. Johansen forteller at to til tre helger med dårlig vær kan føre til en million kroner mindre i inntekter. Så godt vær er viktig for at skikortene skal bli solgt. I tillegg har prøvd å spare penger der de kan.

- Vi har knepet til beinet der vi kan, forteller Johansen.

Snø produksjon

Den viktigste tiden for skisenteret er starten av sesongen. Johansen forteller at det er da flest er interessert i komme seg ut i bakken. Derfor er snøproduksjonen tidlig i sesongen viktig.

- Det aller viktigste er å åpne tidlig, sier han.

Skisenteret må ha en kuldeperiode på to uker før all snøproduksjonen er ferdig, hvis det er virkelig kaldt kan de klare seg med noen færre dager. Videre utover sesongen fylles det på med kunstsnø ved behov.

Johansen forteller at de siste sesongene har de vært avhengige av snøproduksjon, han sier det hadde vært en drøm med masse natursnø. For produksjonen av kunstsnø er både tidkrevende og ressurskrevende.

- De siste sesongene har det vært altfor lite natursnø og altfor varmt, forteller han.

Fortsetter med overskudd

Siden vintersesongen i 2018 har det vært enda en sesong i 2019. Resultatet for sist sesong ser også bra ut kan Johansen fortelle.

- Jeg skulle ønsker det var bedre, men vi er på rett side, sier Johansen og kan forsikre om det blir en ny vinter i bakken.

I løpet av 2019 har de ikke hatt noen store skader på maskiner eller heiser. Skulle det skje kan kostnadene fort være opp mot det skisenteret tjener i løpet av en hel åpningshelg.

Til vinteren har besøkende mer å glede seg til. Kommende vinter blir det mulighet for å kjøre el-fatbike. I tillegg har fjellandsbyen fått bevilget penger fra grendelaget til å leie inn profesjonelle parkbyggere.

Verdifull dugnadsånd

I tillegg til å være heldig med været og få skader på utstyr har fjellandsbyen et godt samarbeid med grendelaget og grunneiere. Styreleder Gunnar Kvamme ønsker å rose spesielt grendelaget for god hjelp med å rydde løypene før sesongen starter.

- Vi får ikke rost grendelaget nok, de har skikkelig stå-på-vilje, sier Kvamme.

Johansen er enig i at grendelaget er en viktig ressurs og forteller at fjellandsbyen ikke hadde klart seg om all arbeidskraft skulle vært innleid.

Powered by Labrador CMS