Potensiale i Midt-Troms er stort

STORT: Bildene viser fylkets nye skoleinternat på Rustahøgda og kommunens nye omsorgsboliger på Andslimoen. FOTO:Privat
STORT: Bildene viser fylkets nye skoleinternat på Rustahøgda og kommunens nye omsorgsboliger på Andslimoen. FOTO:Privat
Publisert Sist oppdatert

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

Målselv og Bardufoss er et naturlig midtpunkt i Troms, og Midt-Troms regionen har alltid vært et attraktivt reisemål for mange. Dessverre er ikke alle rammefaktorer god tilrettelagt for å støtte og underbygge dette.

Prisene for å komme direkte til kjernen av opplevelsen, er hindret av et begrenset- og kostbare flyruter til Bardufoss. Målselv Senterparti jobber på for forbedring av disse, og å få Bardufoss lufthavn inn på FOT-rutesystemet via årets Fylkes- og kommune valgprogram.

Lokale reiselivsaktører hadde sist uke et interessant møte på Bardufoss, referert i Nye Troms 30. mai. Håper man etter hvert også får SAS i tale, slik at de kan bidra. Prisnivået og manglende langhelg-seteplasser burde tilsi at her er det potensiale for økt tilbud og rimeligere flybilletter. Dette sett oppimot prisnivået på det øvrige rutenett. Det har vært jobbet av flere, over tid, for å få opp aktiviteter tilknyttet på- og rundt Bardufoss Lufthavn.

Synlige beviser på Målselv & Bardufoss viktighet- og sentrale plassering kan man fort registeret med en rundtur i området. Flere synlige tegne er å se. Stadig flere tomme lokaler i sentrum fylles opp. I de siste årene er flere private byggeprosjekter fullført, bla på Andslimoen, og flere prosjekter i regi av fylket og kommunen er i full gang. Nevner her nye omsorgsboliger, nytt Idrettskompleks – og internat for skoleelever på Rustahøgda. Andslimoen og Rustahøgda er på mange måter blitt front-runnere i Målselv, spesielt de siste årene.

Målselv Senterparti jobber også for å synliggjøre de tiltak man har fått gjennomført i vår periode i posisjon i Målselv i kommune. Tror en gjennomgang av disse vil være nyttig lesning for mange, og sett opp mot høstens valg, – hva som fremkommer i vårt nye program.

Delta i debatten
Send inn din ytring på e-post til redaksjonen@nye-troms.no

Powered by Labrador CMS