NÆRINGSFOND UTEN PRIORITERINGER: Formannskapet vedtok onsdag nye retningslinjer for tildelinger fra næringsfondet. Den er uten en spesifikk prioriteringsliste.
NÆRINGSFOND UTEN PRIORITERINGER: Formannskapet vedtok onsdag nye retningslinjer for tildelinger fra næringsfondet. Den er uten en spesifikk prioriteringsliste.

Prioriterer ikke lenger kvinner og unge

MOEN: Formannskapet vedtok onsdag nye retningslinjer for næringsfondet. Kvinnelige og unge søker skal ikke lenger har førsteprioritet.

Publisert Sist oppdatert

Reglene for næringsfondet i Målselv har de siste årene ikke blitt revidert, og i onsdagens formannskap ble retningslinjene justert. Det skjer etter tilbakemeldinger fra formannskapet, som bevilger penger fra fondet. De har blant annet påpekt at de ønsket seg bedre system for å få sluttrapporter for hvordan tildelte penger ble benyttet, og de har ønsket seg klarere retningslinjer. Den største endringa som ble gjort, er at kommunen ikke lenger peker på hvem som skal prioriteres. Tidligere skulle tiltak der målgruppa er kvinner og ungdom, utviklingsprosjekter og samarbeidsprosjekter ha førsteprioritet.

– Jeg er ikke sikker på at vi skal rette næringsfondtildelingene inn mot kvinner lenger, men jeg mener vi bør ha noen prioriterte målgrupper, sa Hege Gjerdrum (V).

Nei til prioriteringer

Hun la fram et forslag om at tiltak som fremmer aktivitet for distriktene eller aktivitet for barn og unge, skulle være i front. Da saken skulle voteres over, tok varaordfører Helene Rognli (H) ordet. Det kun for å fortelle at hun ikke kom til å stemme for Venstres forslag. Mens debatten fortsatt gikk, hadde også ordfører Nils Foshaug og Liv Helland Olsen (begge Ap) sagt at de ikke ville gå inn for Gjerdrums forslag. De mente det allerede var presisert indirekte. Det står i reglementet at tildelingene skal følge kommunens satsingsområder som er nedfelt i kommuneplanens samfunnsdel og næringsfyrtårn.

– Det er ikke noe galt med forslaget, men skal vi ha føringer her i tillegg til å følge planene vi har, kan vi få en krasj, sa Olsen.

Ny søkeportal

Gjerdrum påpekte at hennes forslag er i tråd med de nevnte planene, og at det dermed ikke blir noen «krasj».

– Jeg er enig, men jeg opplever at tiltakene allerede er ivaretatt. Har noen en god idé, kan næringssjefen vise til planen i tilrådningen til formannskapet, sa Foshaug.

En annen vesentlig forandring er tatt med i reglementet. Det er nemlig blitt laget en regional søknadsportal, som alle som søker om midler over næringsfondet, skal benytte. Den samme portalen skal benyttes når mottakere av næringsfondpenger skal rapportere om hvordan pengene har blitt brukt. De nye retningslinjene ble enstemmig vedtatt. Tilleggsforslaget fra Venstre falt mot Venstres stemme.

Powered by Labrador CMS