SLUTTER: Coop Prix i Øverbygd må på jakt etter ny butikksjef. Per Christian Schjølberg er hanket inn til sjefsjobben på Coop Extra i Salangen. Foto: Malin Cerense Straumsnes
SLUTTER: Coop Prix i Øverbygd må på jakt etter ny butikksjef. Per Christian Schjølberg er hanket inn til sjefsjobben på Coop Extra i Salangen. Foto: Malin Cerense Straumsnes

Prix-sjef forlater Øverbygd og drar til kysten

MÅLSELV: Per Christian Schjølberg har fått ny jobb i Coop-kjeden. Det betyr at han forlater Øverbygd etter bare halvannet år i lederjobben på Coop Prix.

Publisert Sist oppdatert

Nå går turen til Salangen der han skal overta som butikksjef for Coop Extra på Sjøvegan. En jobb 24-åringen er plukket ut til fra en bunke med nærmere 30 søkere.

Schjølberg har ledet Coop Prix i Øverbygd siden i 2018, og det er ikke akkurat med lett hjerte han forlater innlandet.

– Jeg har trivdes veldig godt her i Øverbygd – et sted med kjempehyggelige folk. Og så har jeg lært mye her, sier Schjølberg til Nye Troms.

Men trivselen til tross så lokket det veldig å overta Coop Extra på Sjøvegan. En butikk som holder til i nytt bygg på Sjøvegan.

Erstatter «Coop-legende»

Schjølberg som er fra Senja - nærmere bestemt Grasmyrskogen, har ukependlet mellom Senja og Øverbygd det siste halvannet året. Nå planlegger han å flytte til Sjøvegan.

Butikken i Salangen tar han over etter ikke ukjente Agnar Fossbakk, som både har bygd opp Coop Extra på Sjøvegan og også stod bak oppbyggingen av Coop Extra på Setermoen. Fossbakk skal nå over i pensjonistenes rekker.

– Jeg er nok litt nervøs for å ta over etter Agnar. Men jeg satser på å holde ved like det han har gjort i Salangen, og håper at folk der skal se på meg som like bra, sier Schjølberg.

Har ikke ny sjef på plass

Foreløpig er det ikke satt noe sluttdato for han i Øverbygd - og det er heller ikke kommet på plass ny leder for Prix-butikken der.

– Nei, vi må få alt på stell her før jeg forlater. Foreløpig er ikke stillingen lyst ut, men jeg er på tur i et møte om akkurat det nå, sier Schjølberg på telefon til Nye Troms tirsdag morgen.

24-åringen har med seg erfaring ikke bare fra Prix i Øverbygd, men også Coop Extra på Silsand når han nå beveger seg til Salangen.

Da han kom fra grenaderjobb i sambandsbataljonen på Bardufoss og ble butikksjef for Coop Extra på Silsand for noen år siden ble han akkurat da regnet som landets yngste kjøpmann.

Var landets yngste

– Jeg var yngst en stund ja, til det kom en yngre leder for Rema på Finnsnes, forteller han.

Nå står Salangen for tur – og der er også Rema konkurrenten når det gjelder dagligvarer.

– Jeg gleder meg veldig. Det blir en ny erfaring, sier Schjølberg og medgir at nye erfaringer og nye utfordringer lokker en ambisiøs butikkleder.

– Jeg ønsker å tilegne meg flere og nye erfaringer. Hadde det ikke vært for det, hadde jeg nok blitt i Øverbygd. For som sagt, her har jeg trivdes godt – og det er veldig trivelig her, sier mannen som blir nysjefen på Coop Ekstra Sjøvegan.

Powered by Labrador CMS