SKAL OPPGRADERES: kommunestyresalen skal pusses opp både med tanke på inventar og møblement. Her fra en livlig debatta i en pause i da de folkevalgte var samlet i desember. Foto: Kari Anne Skoglund
SKAL OPPGRADERES: kommunestyresalen skal pusses opp både med tanke på inventar og møblement. Her fra en livlig debatta i en pause i da de folkevalgte var samlet i desember. Foto: Kari Anne Skoglund

Pusser opp kommunestyresalen

MÅLSELV: Kommunestyresalen og kjøkkenet på kommunehuset skal pusses opp – til en prislapp på én million kroner.

Publisert Sist oppdatert

I budsjettbehandlinga ga de folkevalgte klarsignal for flere mindre investeringsprosjekter, som de ikke hadde forhåndskjennskap til. Etter et krav stilt av Senterpartiets gruppeleder, Bengt Magne Luneng, fikk rådmannen klar beskjed om at det ikke burde skje igjen. De ba også om at kommunestyret måtte få kjennskap til prosjektene i etterkant av budsjettbehandlinga. I onsdagens kommunestyremøte får de informasjon om detaljene og årsaken bak de åtte prosjektene. Oppgraderinga av kommunestyresalen og kjøkkenet som er tilknyttet til møterommet, er det nest dyreste, med en prislapp på én million kroner. Her skal kjøledisken gjøres mer hensiktsmessig, og gulv, skyvedør og møblement skal renoveres.

Bedre gulv og kapasitet

To av prosjektene rådmannen redegjør for med et saksframlegg, kjente politikerne for så vidt til. Det ble satt av 100 000 kroner til hver av forprosjektene for ei fjerde avdeling i Olsborg barnehage og Bjørkeng oppvekstsenter. I Gimlehallen skal gulv og styrkerommet utbedres for 1,1 million kroner.

«Gimlehallen har et styrkerom hvor det ikke har vært gjort vedlikehold eller utbedringer over lengre tid. […] Gulvet i Gimlehallen er gammelt og utrangert (1978) og må skiftes ut med nytt gulv», skriver saksbehandler og økonomisjef Pål Mathisen.

Prosjektet som ga politikerne flere spørsmål enn svar, var posten med navnet tavler skole og diverse på til sammen én million kroner. Dette får politikerne nå vite handler om 20 digitale tavler til digital undervisning i skolesektoren, og en nødvendig oppgradering med nye servere. De forrige serverne har ikke kapasiteten skolen trenger, og de er fra 2011.

For kaldt eller varmt

Bjørkengs anlegg for varmestyring har sluttet å virke, og ukentlig er romtemperaturen på skolen så lav at den er på grensen til å måtte stenges. Derfor bruker kommunen 0,7 millioner kroner for å skifte ut anlegget. På kjøkkenet på Øverbygd sykehjem og omsorgssenter har de det motsatte problemet. Der har for høye romtemperaturer gjort at det ofte har vært fare for stengning av lokaler, og dermed bruker kommunen 0,7 millioner for å balansere romventilasjonen der. Det siste investeringsprosjektet er innkjøp av nye hjertestartere til legesentrene for totalt 300 000. Det fordi hjertestarterne de har i dag, er gamle, og det ikke lar seg gjøre å skaffe nye deler til dem.

«Rådmannen vurderer det slik at de investeringsprosjektene som er utredet her, er nødvendige å gjennomføre», heter det i saksframlegget.

Powered by Labrador CMS