EM-KLAR: Rachel Daughdrill fra Balsfjord og Øverbygd kickboxingklubb er tatt ut til europamesterskapet i kickboksing. Foto: Privat
EM-KLAR: Rachel Daughdrill fra Balsfjord og Øverbygd kickboxingklubb er tatt ut til europamesterskapet i kickboksing. Foto: Privat

Rachel klar for Europa

BALSFJORD: Rachel Daughdrill fra Øverbygd kickboxingklubb er tatt ut til europamesterskapet i kickboksing i Slovenia. Mesterskapet går i slutten av november.

Publisert Sist oppdatert

Den Balsfjord-bosatte veterinæren skal være med å forsvare Norges ære når EM arrangeres i slovenske Maribor i slutten av november. Hun er ei av to norske jenter som er tatt ut til å konkurrere i lettkontakt, og Rachel skal konkurrere i klassen minus 65 kilo. En klasse hun har stort sett vunnet det meste i her til lands de senere årene.

- Det var ingen selvfølge at jeg skulle bli tatt ut, så jeg er ydmyk over å ha fått denne sjansen, sier Rachel Daughdrill.

Opprinnelig er hun fra Sandnes i Rogaland, men hun har bodd og jobbet lenge som veterinær i Balsfjord. I konkurransesammenheng er det Øverbygd kickboxingklubb som gjelder, og hun roser trenerne Paul Kongsvold og Flemming Gjerdrum for hjelpa dit hun nå er kommet.

- De er to herlige «pitbuller» å ha på sidelinja, ler 38-åringen.

- Er du Norges sprekeste veterinær?

- Kanskje det, ja. Det får andre avgjøre, ler Rachel.

De siste tre årene har hun vært Norges beste i sin vektklasse i lettkontakt, og hun har gradvis også gjort det godt i flere internasjonale stevner. I det «stille» har hun jobbet for å kvalifisere seg for årets europamesterskap, blant annet gjennom å være med på flere proberte stevner. Flere av dem med deltakelse i flere vektklasser. Belønninga kom i form av EM-uttaket denne uka.

- Jeg har siktet mot EM, litt uten å ville si det høyt. Jeg har «spist» meg innpå de beste i svartbelteklassene i internasjonale stevner, og når jeg da når målet med EM-deltakelse er det stort, smiler Rachel.

Det er bare fem år siden hun startet med kickboksing, og på matta blir hun beskrevet som en energisk utøver som har en rå vilje til å aldri gi opp.

- Jeg maler gjerne på lenge, og klarer å være lenge i «kjelleren». Det er derfor jeg ofte avgjør kamper til min fordel i den siste runden, sier Rachel.

Før EM i Slovenia skal hun være noen dager med på samling med landslaget for å få en best mulig oppkjøring til mesterskapet. Norge stiller totalt med 14 deltakere i mesterskapet i Slovenia. De klart fleste av dem i fullkontakt.

- Internasjonalt er lettkontakt tøffere enn i Norge, og jeg må se på video av tidligere kamper for å trene mer på å ikke å bli truffet av spark og slag, sier Øverbygd-utøveren.

Når veterinær Daughdrill stiller på matta i Maribor gjør hun det ikke bare for å få lov til å gå én kamp i sin vektklasse. Målet blir å nå så langt som mulig.

- Jeg vil vinne flest mulig kamper. Det er det som er min innstilling til mesterskapet. Jeg blir sikkert ikke noen favoritt, men jeg håper å overraske litt. På en god dag kan kanskje alt skje? smiler Rachel Daughdrill.

Og har kanskje en drøm om medalje langt der fremme?

Powered by Labrador CMS