IKKE KLAR ENNÅ: Ordfører Nils Foshaug (t.h.) leder prosessen med å finne rådmann Hogne Eidissens arvtaker. Prosessen tar lengre tid enn først antatt, og er ikke å finne på morgendagens kommunestyremøte. (Arkivfoto: Malin C. S. Myrbakken)
IKKE KLAR ENNÅ: Ordfører Nils Foshaug (t.h.) leder prosessen med å finne rådmann Hogne Eidissens arvtaker. Prosessen tar lengre tid enn først antatt, og er ikke å finne på morgendagens kommunestyremøte. (Arkivfoto: Malin C. S. Myrbakken)

Rådmannsansettelse i oktober

MÅLSELV: Ordføreren hadde en ambisjon om å få ansatt Målselvs nye rådmann i onsdagens kommunestyremøte. Men arbeidsgruppa er ikke klar.

Publisert Sist oppdatert

I vår sa målselvrådmann Hogne Eidissen opp jobben i Målselv, etter å ha blitt tilbudt jobben som prosjektleder og senere rådmann i nye Senja kommune. Dermed startet innlandskommunen jobben med å rekruttere hans erstatter. Ordfører Nils Foshaug håpet at intervjuprosessen skulle være gjennomført, og alt skulle være klart for at kommunestyret kunne ansette deres nye rådmann i førstkommende onsdags kommunestyremøte. Men tida strakk ikke helt til.

– I en hektisk hverdag har ting tatt litt lengre tid. Jeg har derfor måttet justert tidsplanen for prosessen, forteller ordføreren.

Tre til intervju

Han forteller av arbeidsgruppa, bestående av ordfører, varaordfører, Sp-gruppelederen, tillitsvalgte og rådmannen selv, er godt i gang med forarbeidet for ansettelsen.

Les også: Bruker 157 000 kroner på å erstatte Eidissen

– Vi har gjennomført jobbintervju med tre av kandidatene, og vi er midt i prosessen med å dybdesjekke kandidater. Det skal vi være ferdig med i løpet av uka, men vi rekker ikke å bli ferdig til kommunestyret på onsdag, forteller han.

Da søknadsfristen gikk ut 20. august, var det 15 søkere til jobben. En trakk søknaden sin ettersom kommunen ikke fant grunnlag for å unnta søkerens navn fra offentligheta. Ytterligere en person har i løpet av ansettelsesprosessen trukket søknaden sin.

– Det var en søker som hadde blitt tilbudt en annen jobb, og som trakk søknaden sin etter å ha takket ja til jobbtilbudet, forklarer ordføreren.

Ekstraordinært møte

Den nye tidsplanen er å være klar med arbeidsgruppas anbefaling til kommunestyret i oktober. Det er kommunestyret som ansetter kommunens rådmann, men først skal administrasjonsutvalget få anledning til å uttrykke si sin mening om saken. Administrasjonutvalgsmøtet i oktober avholdes 18. oktober og etterfølges av formannskapsmøte. Ordføreren ønsker at kommunestyret skal gjøre sitt vedtak samme dag. Må kommunestyret vente til sitt neste ordinære møte, vil de ikke få ansatt en rådmann før i november.

– Det synes vi blir for lenge å vente. Vi ser nå på om det er mulig å ha et ekstraordinært kommunestyremøte den 18. oktober, og da på ettermiddagen etter administrasjonutvalgsmøtet og formannskapsmøtet samme dag, forklarer han.

Som kjent skal Eidissen jobbe som målselvrådmann ut 2017. I og med at nyansettelsen blir utsatt en måned, er det mulig at den nye målselvrådmannen ikke er klar for tiltredelse 1. januar 2018.

– En ansettelse i oktober kan medføre at vi får en måned med konstituert rådmann, men det overlever vi. Det viktigste er at vi får tid til å finne den rådmannen som i alle fall i ansettelsesøyeblikket er den beste kandidaten for jobben. Målet vårt er å ansette en god rådmann, som kan ta Målselv videre både med hensyn til kommunale tjenester, målselvsamfunnet for øvrig og utfordringene vi har der, sier Foshaug.

Powered by Labrador CMS