KLATRER SAMMEN: For rundt seks måneder siden starta Synnøve Rostad (t.v.), Truls Jakobsen-Lamøy og Rakel Rostad å klatre sammen. Nå ønsker de å starte en klatreklubb i Målselv. Foto: Fredrikke Fjellberg Moldenæs
KLATRER SAMMEN: For rundt seks måneder siden starta Synnøve Rostad (t.v.), Truls Jakobsen-Lamøy og Rakel Rostad å klatre sammen. Nå ønsker de å starte en klatreklubb i Målselv. Foto: Fredrikke Fjellberg Moldenæs

Rakel, Synnøve og Truls vil ha flere klatreglade med opp i veggen

BARDUFOSS: Tre målselvungdommer har starta med klatrekvelder i Storhallen på Bardufoss. Målet er å få opp klatremiljøet i Målselv.

Publisert Sist oppdatert

Hver onsdag kveld arrangerer Rakel Rostad (19), Synnøve Rostad (17) og Truls Jakobsen-Lamøy (17) klatrekveld på Bardufoss. Søstrene Rostad møtte Jakobsen-Lamøy gjennom skolen, og de tre har klatra sammen i rundt et halvt år. De ønsker å få mer engasjement i klatremiljøet i Målselv. Selv bruker de klatreveggen i storhallen så ofte de kan.

- Vi har lyst å få i gang en klatreklubb i Målselv, og vi håper disse kveldene hjelper til med å nå målet. Jeg vet om noen folk som er interessert i klatreklubb, men det er litt vanskelig å få samla nok folk til å få det i gang. Jeg tror klatremiljøet er på tur opp i Målselv, og har trua på at det blir en klubb snart, forteller Rostad.

- Klatring er for alle

Alle tre ungdommene har brattkort, og jentene har også instruktørkurs i klatring.

- Alle som vil, er velkommen til å klatre, også de uten brattkort. Vi sikrer, sier Rakel Rostad.

Alle tre ungdommene har brattkort, og kan sikre de som ønsker å klatre. Her klatrer Truls Jakobsen-Lamøy (t.v.), mens Rakel Rostad sikrer.

Jentene holder også brattkortkurs. Neste helg har de et fullbooka dobbelkurs.

- Det er mange påmeldte, og vi merker en økende interesse. Vi setter opp flere kurs, forteller Synnøve Rostad.

For to uker sia arrangerte de klatrekveld for første gang. Responsen har ikke latt vente på seg. Rakel Rostad forteller at forrige onsdag var det hele 20 stykker som kom for å klatre, både store og små. Det var et aldersspenn fra 3 år til godt voksen.

- Det er veldig bra. Vi prøver å gjøre noe for å få opp klatremiljøet og tenker bare å fortsette og se om det er noe interesse for det videre. Klatring er en veldig fin sport, som alle kan føle mestring i. Klatring er for alle, og absolutt bra trening, forteller Rakel Rostad, og får støtte fra Synnøve Rostad og Truls Jakobsen-Lamøy.

Utstyr kan lånes i storhallen. De tre første onsdagene var det gratis klatring, men heretter må man betale.

- Det er så vi får inntekt til hallen, til vedlikehold og utvikling av klatreveggen. Nå har vi også bestilt inn nye ruter, og skal skru ned de som er og skru opp nye. Det blir spennende, sier Rakel Rostad.

Både ute og inne

Til vanlig jobber Rakel Rostad på barneskolen på Olsborg, mens Synnøve Rostad og Truls Jakobsen-Lamøy går andreåret på Bardufoss videregående skole. Synnøve Rostad går studiespesialisering, mens Truls Jakobsen-Lamøy går bredde x-sport på idrettsfag. Det er ei linja for de som er glad i klatring og toppturer på ski eller snowboard.

- Vi drar også andre plasser for å klatre, både ute og inne. Jeg og Synnøve har klatra siden vi var små, men vi har vært mest aktiv de siste årene, sier Rakel Rostad.

For rundt seks måneder siden starta Synnøve Rostad (t.v.), Truls Jakobsen-Lamøy og Rakel Rostad å klatre sammen. Nå ønsker de å starte en klatreklubb i Målselv.

Faren til Rakel og Synnøve er klatreinstruktør i Forsvaret, og det er av han jentene har arva sin interesse for klatring.

- Og jeg tok brattkort hos faren deres, forteller Jakobsen-Lamøy.

Powered by Labrador CMS