VERDENSCUP i LANGDISTANSE: Rasmus Rørholt Theisen fra Rundhaug skal løpe verdenscup i Sverige. Her fra o-løpet i Øvre Bardu tidligere i sommer, sammen med Sindre Sandven. Arkivfoto: Ivar Løvland
VERDENSCUP i LANGDISTANSE: Rasmus Rørholt Theisen fra Rundhaug skal løpe verdenscup i Sverige. Her fra o-løpet i Øvre Bardu tidligere i sommer, sammen med Sindre Sandven. Arkivfoto: Ivar Løvland

Rasmus er klar for verdenscup

BALSFJORD: Drømmen om å få løpe verdenscup har gått i oppfyllelse for Rasmus Rørholt Theisen. Nylig fikk orienteringsløperen bekreftelsen på at han skal løpe langdistanse i verdenscup i Sverige.

Publisert Sist oppdatert

Rørholt Theisen er opprinnelig fra Mellembygd IL.

Tidligere i sommer løp han inn til en andreplass under et norgescupløp på Kongsberg. Det gjorde at han hadde et lite håp om å få en sjanse internasjonalt. Denne uka fikk 26-åringen den gledelige beskjeden om at han 12. august skal representere Norge i verdenscup i Dalarna i Sverige.

– Jeg fikk beskjed på mandag, og onsdag ble uttaket offentliggjort. Jeg visste jo at det var mulighet til å bli tatt med, men det var veldig artig å få bekreftelsen på at jeg skal delta på mitt første løp i verdenscupen, sier Rørholt Theisen.

Stafettsjanser

I Sverige skal han løpe langdistansen, og med gode prestasjoner her er det også store sjanser for at han får løpe stafett to dager senere.

– Det skal avvikles totalt tre løp. Det er elleve norske herrer som er plukket ut, og med en god prestasjon på langdistansen, er det en bra mulighet å også få løpe stafett da Norge stiller med tre lag, sier Rørholt Theisen.

– Hva så med forhåpningen foran din aller første deltakelse i verdenscup?

– Langdistansen er min beste distansen. Men jeg har aldri tidligere sprunget på dette nivået, så det er vanskelig å spå resultatmessig. Jeg skal prøve å gjøre et bra løp, så får vi se resultatet etterpå, sier Rasmus, og legger til at løypa han skal løpe er på rundt 17 km i luftlinje og arrangøren har spådd ei vinnertid på rundt én time og 40 minutter.

Flere internasjonale løp

Løperen som flyttet fra Rundhaug for 10 år siden, representerer nå NTNUI i Trondheim. Snart er det duket for bytte av klubb.

– Jeg er midt i en flytteprosess fra Trondheim til Oslo, og ganske snart bytter jeg klubb til Nydalen, sier Rasmus.

Han håper på flere internasjonale sjanser.

– Det er avhengig av prestasjonene, men jeg har ikke tenkt så mye på det. Jeg tar ett løp om gangen, men jeg håper at det ikke blir siste gangen jeg får representere Norge i internasjonale stevner, avslutter Rasmus Rørholt Theisen, som kan få langt større oppgaver enn NM i Porsgrunn å glede seg til i løpet av høsten.

Powered by Labrador CMS