UTRYGT: Kristin Skaalvik, tidligere rektor ved Sand skole, håper kommunen gjør noe for å sikre rekkverket på den gamle brua over Sandselva. Arkivfoto: Vera Lill Bjørkhaug Foto: Vera Lill Bjørkhaug
UTRYGT: Kristin Skaalvik, tidligere rektor ved Sand skole, håper kommunen gjør noe for å sikre rekkverket på den gamle brua over Sandselva. Arkivfoto: Vera Lill Bjørkhaug Foto: Vera Lill Bjørkhaug

Reagerer på utrygg skolevei

BALSFJORD: Tidligere Sand-rektor, Kristin Skaalvik, reagerer på dårlig opplyst og utrygg skolevei for Sand-elevene som bor i boligfeltet Nova.

Publisert Sist oppdatert

Det er særlig at det mangler lys i flere lysstolper langs gangveien fra Nova boligfelt til Sand skole som Kristin Skaalvik, tidligere rektor ved Sand skole, reagerer på. Hun skriver i et brev til Balsfjord kommune at hun tidligere i høst tok kontakt med kommunen om de manglende lysene, og at hun raskt fikk beskjed om at det skulle rettes opp snarlig.

«Men så ble det stille og ikke noe har skjedd. Vi er nå i uke 47. Av hensyn til barn som har gangvegen som sin skolevei håper jeg det snarest rettes opp i forsinkelsen. Det er mørketid og skolebarna trenger en godt opplyst skolevei,» skriver Skaalvik til kommunen.

Utrygt

Hun forteller til Nye Troms at ungene på Nova går over den gamle brua over Sandselva på veien sin til skolen. Denne brua mener hun at ikke er riktig trygg for ungene som bruker den.

– Brua har et rekkverk med liggende bjelker i metall. Med en slik liggende anordning, så er det veldig lett for små føtter å smette igjennom eller rett og slett bare å krype ut mellom rekkverket. Jeg synes brua er farlig, sier Skaalvik til Nye Troms.

Hun mener brua umulig kan være barnesikker.

«Et skrekkscenario er at en av skoleungene som bruker brua til og fra skolen, i klatrer opp og detter ut i elva. Jeg oppfordrer rette kommunale instans til snarest mulig komme på befaring, for så å iverksette sikring av rekkverket,» skriver Skaalvik.

Befaring

Hun forteller at hun har fått svar fra kommunen om at det er gjennomført befaring av brua, og at det ikke er kommet noen merknader på tryggheten. Det kan veisjef i Balsfjord, Ingvar Stenvoll bekrefte.

– Rekkverket har vært slikt i alle år, og det er ikke til nå noen ulykker som har skjedd, sier Stenvoll.

Når det kommer til de mørke lyktestolpene så forteller han at de skal ordnes opp i snarest.

– Vi venter bare på en ordre fra Arva, slik at det kan gjennomføres. Så vidt jeg har sett så er det tre lyktestolper i området som mangler lys, sier han.

Powered by Labrador CMS