FÆRRE I TOPPEN: Det skal fremover være fem ansatte i rådmannens stab i Balsfjord kommune, fremfor de 7,5 stillingene som er en del av staben i dag. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
FÆRRE I TOPPEN: Det skal fremover være fem ansatte i rådmannens stab i Balsfjord kommune, fremfor de 7,5 stillingene som er en del av staben i dag. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

Reduserer i rådmannsstaben

BALSFJORD: Formannskapet i Balsfjord gikk onsdag inn for å omorganisere og redusere i rådmannens stab.

Publisert Sist oppdatert

Rådmannens stab i Balsfjord kommune skal reduseres fra 7,5 til 5 stillinger. Det gikk formannskapsrepresentantene inn for denne uka. Rådmannen la fram et forslag om at ei rådgiverstilling skal flyttes til et annet sted i administrasjonen, ei rådgiverstilling utgår og det samme gjør ei prosjektstilling som HMS-rådgiver og en halv næringskonsulentstilling. Det skal opprettes ei stilling i staben, som næringssjef i kommunen.

Spisset ledelse

Rådmannen forklarte politikerne at tanken bak forslaget som er lagt fram er at rådmannens stab skal være mindre topptung.

- Det er også for å tydeliggjøre stabens veiledende rolle ovenfor rådmannen, enhetsledere og øvrig organisasjon. Staben blir mindre topptung og den veiledende funksjonen kommer nærmere brukerne, sa rådmann i Balsfjord Rigmor Richardsen.

Ivareta ansatte

Administrasjonsutvalget i kommunen hadde et eget møte i forkant av formannskapsmøte, der de kom med sin tilrådning i saken. De stilte seg positive til rådmannens forslag.

- Det som også kom fram i administrasjonsutvalget var et ønske om at de som blir berørte, flyttes på og rokkeres av ansatte her bør ha vært godt hørt i denne saken, sa Høyres Ole-Johan Rødvei som var tilstede i møtet i administrasjonsutvalget.

Det kunne rådmannen forsikre om at er gjort.

- Og når det kommer til stillinga som næringssjef bør de ansatte som har relevante oppgaver i dag få fortrinnsrett til den stillinga etter utlysning. Jeg er veldig opptatt av at de ansatte skal bli godt ivaretatte, men det oppfatter jeg også at de blir, sa Rødvei.

Næringssjefen, at de som har relevante oppgaver, fortrinnsrett til stillinga etter utlysning. Er opptatt av at de ansatte godt ivaretatt, oppfatter at det blir de.

Sektorledere

Rådmann i Balsfjord, Rigmor Richardsen informerte også politikerne om at det fortsatt kan gå en tid før kommunen har to nye sektorledere på plass. Stillingene som sektorleder for oppvekst og kultur og som sektorleder for helse og omsorg ble først lyst ut før jul. Det kom inn tre søkere på førstnevnte stilling og seks søkere på den andre stillinga. Nå, etter å ha sett nærmere på søknadene, er det av rådmannen avgjort at stillingene skal lyses ut på nytt.

Powered by Labrador CMS