PÅ LØVEBAKKEN: Regina Alexandrova skal snart ta stilling til om hun stiller til gjenvalg på Stortinget i 2017. Nominasjonskomiteen til Troms Høyre må ha hennes svar om ei drøy uke. Foto: Privat.
PÅ LØVEBAKKEN: Regina Alexandrova skal snart ta stilling til om hun stiller til gjenvalg på Stortinget i 2017. Nominasjonskomiteen til Troms Høyre må ha hennes svar om ei drøy uke. Foto: Privat.

Regina i tenkeboksen

BARDU: Stortingsrepresentant Regina Alexandrova har ennå ikke bestemt seg for om hun ønsker å stille til gjenvalg i 2017. Svaret må foreligge innen 12. mai.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg har hatt så mye å gjøre den siste tida at jeg ikke har rukket å ta ei beslutning, men jeg har selvfølgelig hatt det i bakhodet, forteller stortingsrepresentanten fra Bardu.

Høyres to sittende representanter fra Troms har fått frist til 12. mai med å avklare om de stiller til gjenvalg. Troms Høyres nominasjonskomité ledes av EØS- og EU-minister Elisabeth Aspaker. Det var Aspakers inntreden som statsråd for snart tre år siden som banet vei for Regina Alexandrova på Stortinget. Sistnevnte sto på tredjeplass på valglista til Troms Høyre, og rykket opp til fast plass da Aspaker fikk en plass ved Kongens bord. Elisabeth Aspaker stiller ikke til gjenvalg fordi hun skal bli fylkesmann i Troms.

– Det har vært en utrolig lærerik og interessant opplevelse å sitte på Stortinget, men samtidig veldig krevende. Jeg har aldri før jobbet så mye i hele mitt liv som nå. Jeg trodde jeg jobbet mye i Forsvaret, men der tok jeg feil, sier Alexandrova.

Mye pendling

Hun framhever at ei helhetsvurdering kommer til å ligge til grunn for hennes beslutning i denne saken. Det er spennende å være stortingsrepresentant. Samtidig fører pendlerlivet mellom hovedstaden og Bardu til at hun er mye borte fra familien.

– Fire nye år blir sikkert like spennende som den perioden jeg har vært gjennom nå. Jeg må ta ei helhetsvurdering i forhold til hele livet mitt. Nominasjonskomiteen skal selvfølgelig få svar innen 12. mai. Jeg jobber best under press, så når fristen nærmer seg skal jeg ta en avgjørelse, avslutter Høyre-politikeren.

Powered by Labrador CMS