GOD START: Dagen startet fint, og selv nissen koste seg på sin sykkel ute på en flåte i Nordkjoselva. Foto: Ivar Løvland
GOD START: Dagen startet fint, og selv nissen koste seg på sin sykkel ute på en flåte i Nordkjoselva. Foto: Ivar Løvland

Regn stoppet ikke folkefesten

ARCTIC RACE: Det startet så bra. Så åpnet alle himmeles sluser seg og var vidåpne i to timer. Likevel ble det en stor folkefest da Arctic Race-sirkuset passerte Nordkjosbotn lørdag.

Publisert Sist oppdatert

Balsfjordingene samnlet seg tidlig lørdag i Nordkjosbotn, og fram til drøyt klokka 12 var det drømmevær for arrangørene som hadde stått på for å ordne til for at Arctic Race-passeringa gjennom tettstedet skulle bli så minneverdig som overhode mulig. For alle parter.

Da slo værgudene seg vrange. Skikkelig vrange, og i løpet av fem minutter kom det mørke skyer og vind som hadde med seg regn. Mye vind og mye regn. Uværet satte en effektiv stopper for mange aktiviteter, blåste boder ned og sørget for at folk i et par timer mest sturet under det som var av tak. Eller gikk inn på butikkene for å verne seg mot det verste regnet som plasket ned.

Uværet slapp litt taket til sponsorkaravanen kom og gjorde sitt stopp, og da de 130 syklistene for forbi sentrum var det begynt så smått å tørke opp. Og nærmest rett etter at siste bakhjulet i hovedfeltet var ute på E6-en og retning mot Storsteinnes, stakk sola igjennom og overlot ettermiddagen til å bli like fin som formiddagen hadde vært.

- Det er synd at det ble slik, men jeg synes vi har fått en fantastisk folkefest likevel. Jeg er imponert at folk likevel holdt ut, sier Jorunn Jensen i næringsforeninga.

De har stått på i dager og netter for å gjøre Elveparken klar til sykkelfesten og markedsdagen, og var ikke forberedt på det uværet som kom. Det ga dem også et strømbrudd, men humøret til arrangørene ble likevel ikke ødelagt. Bare vått.

- Jeg hadde ikke ventet så mange besøkende. Her er mange hundre besøkende, og det er vi storfornøyd med, men nå er jeg søkkvåt, smiler Jorunn Jensen.

Et lokalt turfølge gikk også til toppen av Russetind i anledning sykkelrittet, men de fikk ikke noe besøk av helikopteret til TV2, på grunn av regnet og det lave skydekket som slo inn over Balsfjord midt på dagen lørdag.

Det ble for øvrig norsk og nordnorsk seier på den tredje etappen av Arctic Race of Norway. Dronningetappen, med start på Lyngseidet og målgang på Finnvikeidet på Kvaløya, ble vunnet av August Jensen. Bodøværingen kjører for Team Coop, og han spurtet inn til seier, knepent foran Dylan Teuns fra Belgia i bakkene opp til målgang. BMC-rytter Teuns har tre små sekunder på Jensen i tet sammenlagt før søndagens siste etappe med start og målgang i Tromsø sentrum.

Powered by Labrador CMS