MANGE MED: Førjulsrennet på Bardufoss samler årlig mange løpere til start. Det blir det også på lørdag når årets utgave av rennet arrangeres. Her fra 2018-utgaven av rennet. Foto: Ivar Løvland
MANGE MED: Førjulsrennet på Bardufoss samler årlig mange løpere til start. Det blir det også på lørdag når årets utgave av rennet arrangeres. Her fra 2018-utgaven av rennet. Foto: Ivar Løvland

Regner med over 300 løpere på startstreken under Førjulsrennet

MÅLSELV: Lørdag arrangeres årets Førjulsrenn på ski. Rennet er blitt en fast tradisjon rett før jula ringes inn.

Publisert Sist oppdatert

Det er stort sett hvert eneste år mellom 300 og 350 løpere på rennet, og til årets renn forventer ikke arrangørene at det skal være noen større avvik på det antallet.

– Vi håper i hvert fall på 300, kanskje 350 løpere. Det tror vi fort det kommer, og med de værprognosene som foreligger, skulle ikke det være umulig, sier Rolf Lundamo i BOIF ski.

Han er for første gang rennleder for det tradisjonsrike rennet, men han har tidligere hatt tilsvarende rolle under blant annet kretsmesterskapet på ski som klubben arrangerte for noen år tilbake. Lørdag står han i bresjen for en arrangørstab på 45–50 personer som skal sørge for et best mulig arrangert skirenn.

– Folk er veldig flinke til å stille opp, selv om dette rennet kommer tett opp i julehøytiden. De fleste har godt innarbeidede gjøremål som de styrer med, og det gjør at alle er trygge på egne oppgaver, sier Lundamo.

Lørdag er prognosene for Bardufoss minus 9 grader og vindstille og ingen nedbør. Det betyr med andre ord perfekte forhold for et klassisk langrenn.

– Slik det ser ut nå, vil dette bli veldig bra. Vi har dyktige løypekjørere, og uten nedbør blir det nok faste og fine forhold. Og det ser heller ikke ut som om kulda vil skape noen vansker for oss, sier Lundamo.

Et lite døgn før påmeldingsfristen gikk ut, var det tett på 250 påmeldte løpere til rennet, som har åpent for løpere fra 8-årsklassen og eldre. I junior og seniorklassene er det bra påmelding, særlig på herresiden. Blant seniorherrene er det stort sett bare verdenscup-opptatte Erik Valnes som ikke stiller. På startstreken finnes både løpere som Håkon Mikalsen og langløpsspesialist Andreas Nygaard.

– Det er helt klart et sterkt felt i den klassen. Spesielt juniorene og seniorene synes det er viktig å få gått så mange renn som mulig tidlig i sesongen, sier rennlederen.

At Bardufoss ligger midt i kretsen, gjør Bardufoss enda mer attraktivt for løpere fra hele fylket. Førjulsrennet er i år også godkjent som FIS-renn. Det betyr at de eldste juniorløperne og seniorene kan forbedre sine FIS-punkt gjennom gode prestasjoner på Bardufoss lørdag.

– Det er ikke mange FIS-renn ellers i landsdelen, så det gjør kanskje rennet vårt enda mer populært å være med på, sier Rolf Lundamo i BOIF ski.

Powered by Labrador CMS