REIDAR KROKEN 1941-2019:

DØD: Tidligere Bardu-ordfører og markant SP-politiker gjennom et langt liv, Reidar Kroken, gikk bort onsdag denne uka. Foto: Knut Solnes
DØD: Tidligere Bardu-ordfører og markant SP-politiker gjennom et langt liv, Reidar Kroken, gikk bort onsdag denne uka. Foto: Knut Solnes

- Reidar brydde seg om alle

BARDU: Onsdag døde Reidar Kroken. Den tidligere Bardu-ordføreren roses som et menneske som brydde seg om alle med sitt store samfunnsengasjement.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag gikk den tidligere Bardu-ordføreren Reidar Kroken bort, etter lengre tids sykdom. Kroken ble 77 år gammel.

- Reidar var en person som brydde seg om alle i samfunnet. Han var en markant skikkelse som det var artig å være rundt, sier Toralf Heimdal.

Dagens Bardu-ordfører ble tidlig kjent med Reidar Kroken, og var ofte i ungdommen på besøk hos familien Kroken i Skolegata.

- Det var bestandig trivelig å komme dit. Reidar likte folk, sprell og «fakserier», og hadde en spesielt god humor, sier Toralf Heimdal.

Reidar Kroken var medlem av Senterpartiet, og ble valgt inn som ordfører i Bardu i 1980. Han satt som kommunens folkevalgte leder i åtte år. Den tidligere skolemannen var etter ordførerperioden også i Forsvaret og jobbet på 1990-tallet som politisk rådgiver for fylkesordfører Ronald Rindestu.

- For meg som politiker var Reidar en fantastisk støtte. Valgvaken i 2011 hadde vi i Senterpartiet hjemme hos familien Kroken. Det ble et katastrofevalg for oss, men da trøstet Reidar meg med at det ville snu. Han fikk jo rett i det, sier Toralf Heimdal.

Han fikk mange råd og tips fra sin gamle partikollega, og føler seg inspirert av det Reidar Kroken stod for.

- Reidar var en positiv og engasjert person som lyttet til alle. Han var viktig for idrettslaget, ungdomslaget og mange andre i Bardu. En flott mann, sier Toralf Heimdal.

Reidar Kroken var en av foregangspersonene for å få etablert Landssamanslutninga av Vasskraftkommunar (LVK) som ble stiftet i 1977. Under landsmøtet i Tromsø ble han hedret for sin innsats der, sammen med to andre nøkkelpersoner i stiftelsesprosessen.

- Reidar vil for alltid ha en høy stjerne der, sier ordfører Toralf Heimdal.

Reidar Kroken etterlater seg kona Kari, tre sønner og åtte barnebarn. Han bisettes fra Bardu kirke neste fredag.

Powered by Labrador CMS