HAR KLAGET: Balsfjord kommune har klaget på Fylkesmannens krav om tilbakebetaling i forbindelse med avsluttet reiselivsprosjekt.
HAR KLAGET: Balsfjord kommune har klaget på Fylkesmannens krav om tilbakebetaling i forbindelse med avsluttet reiselivsprosjekt.

Reiselivsprosjekt ble billigere enn antatt

BALSFJORD: Tidligere i år ble prosjektet Reiselivsutvikling i Balsfjord kommune avsluttet. Nå gjøres regnskapet opp.

Publisert Sist oppdatert

Reiselivsprosjektet startet i 2012 med ansettelse av Magnus Kjeldsberg som prosjektleder. Og i løpet av de tre siste årene har hovedsatsingsområdene til Balsfjord reiselivsforum blant annet vært vandringsturisme, toppturer, skiturisme og fugleturisme. Formålet med prosjektet har vært utvikling av reiselivet gjennom igangsettelse av prosesser og samarbeid innen reiseliv i Balsfjord og omegn. For å utvikle reiselivet har det blant annet blitt etablert bedriftsnettverk som arbeidsmetode.

Vellykket prosjekt

Einar Hamnvik, som er næringskonsulent i Balsfjord kommune, mener prosjektet har vært vellykket. Balsfjord kommune var med på forprosjektet og har bidratt med tilsagn og eksterne tilskudd på flere hundre tusen kroner.

– Jeg vil generelt si at jeg tror prosjektet har hatt positiv betydning for dem som har deltatt, sier Hamnvik om prosjektet som altså ble avsluttet tidligere i år.

Mindre kostbart

Nå jobbes det med sluttføring av prosjektet, revisjon og utbetaling til kreditorer. I den forbindelse har det kommet et krav fra Fylkesmannen i Troms om tilbakebetaling av 175 000 kroner i utrednings- og tilretteleggingsmidler.

– Dette skyldes nok at prosjektet ikke ble så kostbart som planlagt. Alle tilsagn ble ikke brukt opp, sier Hamnvik.

Det er nå sendt en klage på tilbakebetalingskravet til Fylkesmannen i Troms.

– Det viser seg at Balsfjord kommune har hatt mer utgifter i forbindelse med prosjektet enn det som er kommet inn i regnskapet. Det er snakk om omtrent 74 000 kroner, sier Hamnvik, som derfor har bedt om at kravet om tilbakebetaling reduseres til 100 000 kroner.

Han regner med at Fylkesmannen tar klagen til følge.

– Ja, vi har betalt litt mer enn vår andel, og da regner vi med at Fylkesmannen tar klagen til følge på den måten at det blir en redusert tilbakebetaling, sier Hamnvik.

Powered by Labrador CMS