BLIR INTERNASJONALT: I april måtte Andreas Nygaard (t.h.) gratulere Håkon Mikalsen med seieren i Reistadløpet. Nygaard vant sprinttrøya i Ski Classics sist vinter. Neste år kan Reistadløpet bli en del av langløpscupen.
BLIR INTERNASJONALT: I april måtte Andreas Nygaard (t.h.) gratulere Håkon Mikalsen med seieren i Reistadløpet. Nygaard vant sprinttrøya i Ski Classics sist vinter. Neste år kan Reistadløpet bli en del av langløpscupen.

Reistadløpet får Ski Classics-status

MÅLSELV: Mye tyder på at Reistadløpet i ettermiddag blir presentert som ett av løpene som neste vinter inngår i verdenscupen i langløp. Reistadløpet har representanter på plass når Visma Ski Classics i ettermiddag har pressekonferanse i Stockholm.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg er veldig optimistisk med tanke på pressekonferansen som Visma Ski Classics skal ha torsdag. Jeg håper vi skal være med på lista som blir presentert over neste års rennarrangører, sier Jørn Erik Berntsen.

Som leder av Reistadutvalget vil han ikke si mye dagen før langløpsverdenscupens terminliste blir offentliggjort i Stockholm. Det skjer på en pressekonferanse i Stockholm torsdag ettermiddag.

– Jeg tror det blir en gledens dag for Reistadløpet og alle langrennsvenner, men jeg er ikke sikker før alt er sikkert, sier Berntsen.

Etter det Nye Troms erfarer, vil utfallet i ettermiddag bli godt for alle dem som har jobbet med dette for øye. Det fordi representanter fra Reistadløpet etter det vi vet skal være til stede i Stockholm når pressekonferansen til Visma Ski Classics avholdes.

– Det vil jeg ikke si noe om, sier en hemmelighetsfull Berntsen.

Det var i vinter at arrangørene av Reistadløpet fra Setermoen til Bardufoss begynte å arbeide med planene om å få Reistadløpet inn i langløpsverdenscupen, der det sist sesong var ti tellende løp. Blant dem Vasaloppet og Birkebeinerrennet. Sistnevnte har vært eneste norske renn i cupen. I dagene etter årets Reistadløp var representanter for Ski Classics på innlandet og fikk se på området og mulighetene her. De var tilfredse med hva de fikk se.

For konkurranseklassen som eventuelt får komme inn i langløpscupen, kreves det en trasé som er minst 50 km lang. Det har Reistadløpet planene klare for hvordan skal løses. Denne distansen vil komme i tillegg til det eksisterende turrennet som fortsatt vil foregå etter dagens trasé og lengde.

Arrangørene har jobbet med å stille en garantisum på 2,5 millioner kroner i første omgang. Den har de klart å fremskaffe.

– De 2,5 millionene har vi klart å få på plass, bekrefter Jørn Erik Berntsen.

Kommer Reistadløpet i ettermiddag på den smått eksklusive lista over arrangører av renn i 2016/2017-sesongen, må de sørge for å få enda flere sponsorkroner på plass. Tett på fire millioner må de nok regne med å ha i bunn om en rennstart skal la seg gjøre.

– Våre eventuelle samarbeidspartnere skal vi komme ut med senere, sier leder Jørn Erik Berntsen i Reistadutvalget.

Powered by Labrador CMS