ET KUNSTSTYKKE: Adminsitrerende direktør Ole Robert Reitan mener det er et kunstsykke å drive en så stor butikk som Rema 1000 i Bardu godt. Han har tro på at kjøpmann Yngve Hakestad vil handtere drifta av to butikker bra. F.v: Sjef for Rema Franchise, Jan Frode Johansen, regionsjef Ronny Repvik, Yngve Hakestad og Ole Robert Reitan. Foto: Malin C. S. Myrbakken
ET KUNSTSTYKKE: Adminsitrerende direktør Ole Robert Reitan mener det er et kunstsykke å drive en så stor butikk som Rema 1000 i Bardu godt. Han har tro på at kjøpmann Yngve Hakestad vil handtere drifta av to butikker bra. F.v: Sjef for Rema Franchise, Jan Frode Johansen, regionsjef Ronny Repvik, Yngve Hakestad og Ole Robert Reitan. Foto: Malin C. S. Myrbakken

Reitan har tro på Rema-kongen i nord

BARDU: Onsdag besøkte administrerende direktør Ole Robert Reitan blant annet Rema 1000 i Bardu. Han har tro på at kjøpmann Yngve Hakestad skal klare å håndtere drifta av to Rema-butikker - selv om det ikke er ideelt.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag tok regionsjef Ronny Repvik med seg Ole Robert Reitan og sjef for Rema Franchise, Jan Frode Johansen, til hjemlige trakter. Flere kunder måtte se et par ganger ekstra for å se om det virkelig var Reitan som gikk mellom hyllene på lokalbutikken, og noen av dem fikk slått av en liten prat med han og resten av reisefølget. Dette er første gang Reitan besøker butikken i Bardu, og etter ei omvisning kan han konstatere at det er et stort lokale som skal holdes styr på.

– Det er en enormt svær butikk, på godt og vondt. Det er mye å holde kontroll på, men så får man også et bedre og mer spennende sortiment. Det er ikke en veldig lett butikk å drive, det er et kunststykke å få det til, sier Reitan.

Kjøpmann Yngve Hakestad har tidligere blitt utropt til Rema-kongen i nord, etter å ha hatt de beste resultatene i den nordlige regionen i flere år. Ifølge Reitan har han skjønt oppskrifta som skal til for å lykkes. Så enkel, men dog så vanskelig.

– Man må lage en butikk hvor folk trives, og ha kontroll på kostnader og inntekter. Vi sier at med omsetning løser du problemet, men med lavest kostnad har du vunnet. Den oppskrifta har han skjønt, sier Reitan.

– Modig og tøff

I løpet av høsten skal Hakestad også overta Rema-butikken på Bardufoss, og blir med det kjøpmann for to butikker. Reitan forklarer at det skjer unntaksvis, fordi Rema 1000 er tufta på lokale kjøpmenn som har et eierforhold til butikken og stedet den står på.

– Det er ingen ønskesituasjon, men det finnes ingen regler uten unntak. Det kommer an på om man har kontroll, sier Reitan.

Verken han eller Repvik er i tvil om at Hakestad skal klare ansvaret med to butikker.

– Han er modig og tøff, og dette kommer han til å håndtere veldig bra. Yngve er en kremmer, han kan faget sitt, sier Repvik.

Han forklarer at ideelt sett skal kjøpmannen være på gulvet i sin butikk. Men med flinke ansatte både i Bardu og på Bardufoss, tror Rema-sjefene det blir å gå bra.

– En ordentlig god leder prøver å gjøre seg selv overflødig, sier Reitan.

Hakestad selv tror den største utfordringa med å eie to butikker, er tid.

– Men med god planlegging og dyktige folk på begge plasser, skal det gå helt fint, sier kjøpmannen.

Inspirerende dag

Han setter pris på at det kommer besøk fra sentralt hold, og forteller at de ansatte har gledet seg til å hilse på Rema-sjefen. Reitan mener det er viktig å besøke de lokale kjøpmennene for å hente inspirasjon og råd fra de som driver butikken. Selv føler han at han lærer noe hver dag, og han mener det er viktig å passe på at de som sitter i ledelsen ikke tror de vet best.

– Det er mange ting som kan virke logisk på kontoret i Oslo, men som virker ulogisk når man står i butikken i Bardu. Dette har vært en strålende, inspirerende og lærerik dag, sier Reitan.

Tidligere på dagen besøkte sjefene Sjøvegan-butikken, og etter Bardu dro de direkte til Bardufoss. Reitan så fram til å besøke Bardufoss også, og legger ikke skjul på at han trives i nord.

– Jeg elsker naturen, men aller mest folka, latteren, humøret; den lyse måten å se på livet, sier Reitan.

Powered by Labrador CMS