STORT OVERSKUDD: 2019 var nok et godt år for Målselv Maskin. Daglig leder, Erik-Anders Helin, mener det skyldes flinke ansatte som bidrar til god planlegging og gjennomføring. Foto: Malin Cerense Straumsnes
STORT OVERSKUDD: 2019 var nok et godt år for Målselv Maskin. Daglig leder, Erik-Anders Helin, mener det skyldes flinke ansatte som bidrar til god planlegging og gjennomføring. Foto: Malin Cerense Straumsnes

Rekordår for Målselv Maskin

MÅLSELV: Regnskapet til Målselv Maskin fra 2019 viser grønne tall med et overskudd på 35 millioner kroner. Daglig leder mener det er takket være flinke folk i alle ledd.

Publisert Sist oppdatert

Målselv Maskin kan enda en gang legge fram et veldig godt resultat. Regnskapet fra 2019 viser et overskudd på 35 millioner kroner, som er det høyeste på fem år. Omsetningen har også økt med 27,5 millioner kroner sammenlignet med året før. Samtidig har egenkapitalen økt med 7,5 millioner kroner.

– Vi gjør det jevnt over bra, vi får tak i de riktige oppdragene, forteller daglig leder Erik-Anders Helin.

Han skryter av de ansatte i Målselv Maskin og forteller det er flinke folk i alle ledd med å få nye oppdrag og god produksjon. Det sørger blant annet for at jobben gjøres riktig med en gang, og ofte bedre enn planlagt. Det er også stort fokus på forholdet mellom utgifter og inntekter. Det mener han er essensen for hvorfor de også i 2019 får et godt resultat.

Deler bonusen

Overskuddet deles som alltid med ansatte i bedriften.

– Det er en fast bonusordning hvor alle ansatte får en del av overskuddet. Det hadde vi selvfølgelig også for 2019. Det er en del av det man går inn i når man jobber i Målselv Maskin, forteller Helin.

Han synes det er hyggelig å dele ut en bonus på slutten av året når folk har bidratt til et godt år. Han tror også det kan bidra til at bedriften har rett fokus ved å planlegg godt og drifte anleggene godt. Det er viktig å gjøre jobben godt nok med en gang, og på den måten slippe ekstra arbeid i etterkant. Samtidig er det fokus på å ta vare på utstyr.

– Jo bedre vi gjøre dette, jo større blir overskuddet, sier Helin og legger til at et større overskudd vil gjøre at bonusen til de ansatte også blir større.

Per nå er det 65 fast ansatte i Målselv Maskin.

Lite aktivitet i Midt-Troms

Prosjekter som preget 2019 var i Dåfjord med Norwegian Royal Salmon, Sørfjord vindpark i Tysfjord og nye gjerder rundt leiren på Evenes for Forsvarsbygg. I Midt-Troms, som er deres kjerneområde, har det derimot være lite aktivitet det siste året. Helin forteller at det gjør at de må se etter prosjekter utover det området man normalt jobber innenfor, som i tillegg til Midt-Troms også er nordre Nordland.

– Vi må utvide horisonten vår og se etter oppdrag andre steder, sier Helin.

Stor konkurranse

Koronasituasjonen har ikke preget inntektene for dette året i stor grad. Så langt i år har de hatt flere oppdrag og er fullbooket til høsten.

– Vi har vært heldig, både i bransje og vi som firma. Vi har operert innenfor de tiltakene for smitteforebygging og hatt lavere terskel for å holde folk unna arbeid, forteller Helin og legger til at driften har gått som normalt.

Å opprettholde normal drift har også vært viktig for oppdragsgivere. En ting som har endret seg er derimot konkurransen.

– Vi merker at konkurransen rundt oss er blitt tøffere. Det er mange som er på jakt etter jobb. Det har vi sett i noen av de konkurransene vi har vært med i, og prisene er ofte på et nivå vi ikke kan legge oss på, forteller Helin.

I tillegg har det blitt færre oppdrag i byene og flere konkurrenter ser etter oppdrag i distriktene.

– Man er nødt til å være på hugget det oppdragene er, sier Erik-Anders Helin.

Omsetning Resultat Egenkapital

2019 213.133.000 35.002.000 130.462.000

2018 185.642.000 25.280.000 122.928.000

2017 163.279.000 24.833.000 123.131.000

Powered by Labrador CMS