VILLMARKSBARNA: Villmarksbarna fra Alta er kjent fra NRK Super. De trakk bra med folk til sitt foredrag der de oppfordret alle til å komme seg ut på tur.
VILLMARKSBARNA: Villmarksbarna fra Alta er kjent fra NRK Super. De trakk bra med folk til sitt foredrag der de oppfordret alle til å komme seg ut på tur.

Rekordmange innom messa

BARDU: Det var over 12 000 personer som besøkte Villmarksmessa i Bardu i løpet av helga. Det er ny rekord, med god margin.

Publisert Sist oppdatert

Årets Villmarksmesse i Bardu var den 30. Villmarksmessa i rekken, og den ble en stor suksess.

– Nå er vi slitne, men kjempefornøyde. Vi er glade for at det var såpass mange som kom, sier sekretær for Nordnorsk Villmarksmesse, Hans Hammer, til Nye Troms mandag.

Rekord

Han avslører at det var rekordmange som tok turen innom for å se på jakt-, fiske- og annet turutstyr eller å få med seg villmarksbarna eller noen av de andre aktivitetene under Villmarksmessa i helga.

– Det var svært mye folk innom. Vi hadde et kjempeår i fjor, og nå har vi hatt en markert økning alle dager. Totalt sett var det omkring 12 500 personer innom i løpet av helga, sier Hammer.

Det er mellom 1500 og 2000 personer mer enn det som er den tidligere rekorden når det kommer til antall besøkende.

– Vi føler selv at det var en kjempesuksess. Vi har fått veldig mange gode tilbakemeldinger fra både utstillere og publikum. Så har vi jo også vært veldig heldige med messeværet, slår Hammer fast.

Fast tradisjon

Noen av de dem som tok turen innom messeområdet i løpet av lørdagen, var venninnene Amalie Walle Kollen og Charlotte Strand. De har begge flyttet ut i verden fra hjemkommunen Bardu, men har tatt turen til hjemlige trakter for å få med seg sommerens store begivenhet.

– Det er fast tradisjon at vi må innom Villmarksmessa. I alle fall for å kjøpe Duttas, sier jentene.

De viser til bilen som står og selger Duttas smultringer, med en kø på omkring 100 personer.

– Vi har ikke stilt oss i den lange køen ennå. Men den er verdt det, sier de to.

Strand har rukket å handle litt fra et par av bodene på messa.

– Jeg har bare kjøpt litt småting. Et pannebånd og ølkrus. Nå skal vi se på turklær og litt slike ting, så vi blir nok gående her noen timer, sier de to jentene.

Tøffe gutter

Gutta Kyrre Martin, William, Lars og Thomas stortrives på Villmarksmessa og har brukt penger på ting de synes er kule, som morsomme luer, pennal og lommebøker.

– Vi er her for å henge med hverandre og bare gå rundt å se etter kule ting, sier gutta.

Men også for dem er høydepunktet Duttas Donuts.

– Vi har kjøpt masse allerede. Det er så godt, sier de.

En som også vil gjøre det til en fast tradisjon å ta turen innom Villmarksmessa, er treskjæreren Casper fra Danmark. Han er utstiller på Villmarksmessa for andre året på rad og stortrives med det. Han har tatt med seg mange små og store figurer i tre, som han selv har skjært til. Og det kun med motorsag.

– Jeg har holdt på med dette siden jeg ble arbeidsledig for to og et halvt år siden, forklarer Casper, som trives veldig godt i Nord-Norge.

Han forteller at han har fått solgt en god del under messa, og at det er mange som stopper for å si at de liker det han har laget, og at de ønsker å tenke litt på saken. Det noen som har bestilt, slik at treskjæreren kan ta med det han har laget neste gang han tar turen til Nord-Norge, for det skal ikke bli lenge til.

Messesekretær Hans Hammer sier at de store mengdene med folk har ført til at det blir noen ekstra utfordringer som må løses til neste år.

– Det er spesielt dette på billettsida. Selv om vi har satt inn ekstra folk og gjort fremstøt for å ta unna, blir det for lange køer. Det blir vi å løse bedre til neste år.

Også det at det ble en mye større mengde bobiler og campingvogner enn hva som var forutsett, ble en utfordring.

– Det var regnet med omkring 80 enheter, men det ble nesten det dobbelte. Her har vi allerede avtalt møte med kommunen for å få orden på noen ting som strøm, vann, tømming av toalett og slike ting, sier Hammer.

Han ønsker også å takke for dugnadsinnsatsen som er lagt ned av mange for å få et vellykket arrangement.

– De som jobbet under messa, har en skikkelig stå på-vilje, og det hadde ikke gått uten dem, sier Hammer til Nye Troms.

Powered by Labrador CMS