REKORDKVOTE: Årets elgjaktskvote blir den største noensinne i Målselv. Hele 377 skal i løpet av jaktperioden felles. Foto: Toril F. Ingvaldsen
REKORDKVOTE: Årets elgjaktskvote blir den største noensinne i Målselv. Hele 377 skal i løpet av jaktperioden felles. Foto: Toril F. Ingvaldsen

Rekordstor kvote for elgjakta

MÅLSELV: Torsdag hadde Målselv viltnemnd tildelingsmøter for årets elgjakt og tallene er nå klare. Årets elgjaktskvota blir tidenes største i Målselv.

Publisert Sist oppdatert

Målselv viltnemnd har i samarbeid med Driftsplanrådet satt årets elgjaktkvote til 377 dyr.

Dette er en økning på 16 dyr fra 2017 hvor kvoten var på 361 dyr - 301 av disse ble felt, melder Målselv viltnemnd i en pressemelding.

- Det er det høyeste antallet som er satt noensinne i Målselv, forteller leder i Målselv viltnemnd, Jørn Larsen, til Nye Troms.

Pressområder

Økningen er i all hovedsak lagt til pressområder som grenser til kystkommunene, og som har hatt stort beitetrykk, vinterpåkjørsler på vinterstid og høy avskytningsprosent de siste årene, heter det i pressemeldingen.

- Det er Fagerfjell/Karlstad og midtre Målselv driftplansområde, altså området Moen/Olsborg/Takelvdalen, det er snakk om, forteller Larsen.

Med de nye målene og rammene som ble vedtatt i mai, er det gitt anledning til å øke avskytningsprosenten på produksjonsdyr - opp til 20 prosent på kyr - noe viltnemnda oppfordrer driftsplanene til å benytte seg av under kommende jakt. Det for å få tatt ned elgstammen.

Larsen tror jegerne blir fornøyd med antallet som er satt i kvoten og forteller at det er en god grunn til at kvoten er så høy som den er.

- De fleste jegerne blir nok fornøyde. Det finnes også de som mener at kvoten er høy nok. Grunnen til at vi kjører så høye kvoter er for å stagnere stammen.

Larsen kommer også med en oppfordring til jegerne.

- Jeg vil oppfordre til samarbeid internt i driftsplanene for å ta ut dyrene.

Tyv-slakting

Under torsdagens møte redegjorde lederen i viltnemda medlemmene om mulig tyv-slakting av elg, som er avdekket etter at grunneiere, jegere og viltnemnda var på befaring i slutten av mai. Her ble det funnet mistenkelige slakteplasser.

Saken er oversendt til politiet for anmeldelse og viltnemnda vil i utgangspunktet ikke kommentere saken, men Larsen forteller hvilke dyr det dreier seg om.

- Vi har avdekket mulig tyv-slakting av to dyr. Det greier seg om ei ku og en kalv. Vi ser alvorlig på saken.

Powered by Labrador CMS