LANDSLAGSUTØVER: Marielle Kongsvold er klar for landslaget i 2014. Foto: Privat
LANDSLAGSUTØVER: Marielle Kongsvold er klar for landslaget i 2014. Foto: Privat

Rett inn på landslaget

KICKBOKSING: Marielle Kongsvold fra Øverbygd er tatt ut på landslaget i kickboksing. Hun får sjansen etter at Tonje Sørlie trapper ned satsinga i 2014.

Publisert Sist oppdatert

- Det er stort å få sjansen på landslaget. Nesten surrealistisk. Jeg har ikke helt klart å ta dette inn over meg, sier Marielle Kongsvold.

22-åringen konkurrerer for Oslo-klubben Fighter, men blir med dette landslagsuttaket den første kvinnelige utøveren fra landsdelen som får plass på landslaget til Norges kickboxingforbund.

Plassen i fullkontakt minus 56 kilo er hennes ut dette året etter at bergensjenta Tonje Sørlie i helga meddelte at hun trakk seg fra landslaget. Årsaken er at hun skal prioritere jobb og utdanning dette året. Sørlie har vært verdensener i alle disipliner i kickboksing, og er av de mest meritterte i hele verden innen sporten. Hun er regjerende verdensmester og den eneste nordmann, uansett kampidrett, med to gull fra World Combat Games, som er kampsporten olympiade.

Klar kandidat

- Marielle var den klare arvtageren til å få Tonjes plass på landslaget. Hun var udiskutabel der, med best prestasjoner og resultater bak Tonje, sier landslagssjef Daimi Akin.

Han er også klubbtrener i Fighter, der Marielle Kongsvold er til daglig.

- At Daimi sier dette, er veldig hyggelig. Jeg har ikke snakket med han, men fikk bare søndag kveld beskjed fra forbundet om at jeg var tatt ut. Jeg visste Tonje vurderte en pause, men trodde ikke hun skulle si fra seg landslagsplassen i denne omgang. Jeg ble overrasket da jeg hørte dette, sier Marielle Kongsvold.

Hard kamp

Hun mener det er så mange sterke utøvere i klassen i Norge at hun slett ikke tok det som noen selvfølge at hun skulle få plassen som ble ledig.

- Det er helt klart en ekstra motivasjon for meg å bli tatt ut på landslaget, og det vil nok gjøre ting lettere for meg. Både med tanke på reiseopplegg og kamper, samtidig som jeg får flere samlinger og bedre oppfølging, sier Marielle Kongsvold.

Hun tror også at hun kanskje kan få litt bedre sponsorstøtte ved å kunne si at hun nå er på landslaget.

Flere fordeler

Økonomisk er det ikke mye å hente i ekstra kroner med uttaket som ble gjort i helga. Største forskjellen sportslig kommer i internasjonale stevner der hun nå kommer under landslagets vinger.

- Jeg prioriterer selvsagt landslagsutøverne når jeg er ute på stevner som både klubb- og landslagstrener, ser Daimi Akin.

Muligheter på Toppidrettssenteret er en annen fordel Marielle nå vil få gjennom landslagsplassen.

Tromsø først

Etter verdensmesterskapet i lettkontakt der hun røk ut i kvartfinalen, har Marielle Kongsvold prioritert å bli skadefri. Fremdeles kjenner hun til skaden i tåa som hun slet med i VM, men planen nå er å stille i Tromsø om knappe to uker. Der er det norgescup. Videre blir det fire internasjonale stevner utover som danner grunnlaget for uttaket til europamesterskapet til høsten.

- Det blir spennende å se hva Marielle kan prestere, og nå håper vi at hun holder seg skadefri fremover, sier landslagssjef Daimi Akin.

Han var nylig med på listen over kandidater til prisen «Årets trener» på Idrettsgallaen.

Powered by Labrador CMS