TILBAKE I MELLEMBYGD: Tor Eriksen har påtatt seg å dirigere Mellembygd mannskor fram til sommeren. Dermed er han musikalsk leder for to Målselv-kor. Her fra en konsert med Chorus Borealis. Arkivfoto. Gjermund Nilssen.
TILBAKE I MELLEMBYGD: Tor Eriksen har påtatt seg å dirigere Mellembygd mannskor fram til sommeren. Dermed er han musikalsk leder for to Målselv-kor. Her fra en konsert med Chorus Borealis. Arkivfoto. Gjermund Nilssen.

Returnerer til Mellembygd mannskor

MÅLSELV: Tor Eriksen skal dirigere Mellembygd mannskor. I hvert fall fram til sommeren.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg fikk en telefon fra koret på mandag med spørsmål om jeg kunne stikke innom korøvinga deres på tirsdag. Det gjorde jeg, og nå skal jeg hjelpe dem. I utgangspunktet fram til sommeren. Så får vi se etter hvert, sier Eriksen.

Mellembygd mannskor søkte i forrige måned etter ny dirigent. Nå har de fått en korveteran som midlertidig musikalsk leder. Tor Eriksen startet sin sangkarriere i nettopp Mellembygd mannskor som 13-åring. Han sluttet i koret da han i 1987 reiste sørover for å gå på skole. På 1990-tallet dirigerte han mannskoret i et par år, før han startet opp Chorus Borealis. Et kor med nærmere 50 medlemmer som han fortsatt dirigerer.

– Det er ikke noe problem å dirigere to kor. Jeg har tenkt litt over det, og det å være dirigent er egentlig en rolle som er lik det å være lokal idrettstrener. Det går med et par kvelder i uka til det, og det gir meg energi å jobbe med musikk, forteller den erfarne dirigenten.

Korstevne i Lofoten

Tor Eriksen beskriver tirsdagens korøvelse på Mellembygd samfunnshus som kjempehyggelig. Han synes det er å artig å jobbe med mannskorsjangeren og føler at det blir en fin kombinasjon å jobbe med både mannskoret og Chorus Borealis. Det sistnevnte koret jobber mye med populærstoff. Dirigenten kommer opprinnelig fra Mellembygd og synes selvfølgelig også det er artig å få jobbe med musikk på heimtraktene.

– Jeg har vært ærlig med mannskoret og sagt at vi prøver fram til juni. Så får vi vurdere det da. Jeg har bestandig vært en aktiv kar, og jeg utelukker ikke å fortsette som dirigent etter det. Det første målet er uansett korstevnet i Lofoten i juni.

Ingen fusjon

På spørsmål i en humoristisk tone om dette er det første steget i retning av en fusjon mellom Mellembygd mannskor og Chorus Borealis, svarer Eriksen:

– Nei, vi jobber med to vidt forskjellige sjangere. For meg personlig er det spennende å jobbe med to kor. Jeg utelukker imidlertid ikke at de to korene kan ha en felles konsert engang.

Dirigenten legger til at han synes det er viktig at Mellembygd mannskor består slik at den gode mannskortradisjonen i Målselv blir holdt ved like.

– Det ville vært en katastrofe hvis koret i ytterste konsekvens ikke klarer å eksistere på grunn av mangel på dirigent, slår han fast.

Powered by Labrador CMS