BEST MED POST I KASSA: Alle innbyggerne i Målselv har fått nye veinavn-adresser, men det ikke alltid like lett for Magne Ingvaldsen og hans kollegaer å få posten fram til mottaker med de gamle adressene i fortsatt bruk. – Det er viktig å være registrert med riktig adresse, sier han.
BEST MED POST I KASSA: Alle innbyggerne i Målselv har fått nye veinavn-adresser, men det ikke alltid like lett for Magne Ingvaldsen og hans kollegaer å få posten fram til mottaker med de gamle adressene i fortsatt bruk. – Det er viktig å være registrert med riktig adresse, sier han.

– Riktig postadresse er viktig

BARDUFOSS: Posten oppfordrer folk til å sjekke at de er registrert med korrekt adresse hos dem. I verste fall kan posten bli forsinket eller at avisa ikke komme fram til abonnenten.

Publisert Sist oppdatert

For å unngå at posten blir forsinket er det viktig at postmottakere sjekker at de selv og deres husstandsmedlemmer er registrert med riktig adresse, også hos Posten og ikke kun hos Folkeregisteret.

Nestleder ved Bardufoss distribusjon, Magne Ingvaldsen, forklarer at det er spesielt viktig å ha korrekt adresse fordi sorteringa av posten foregår maskinelt.

– Det meste av brevpost blir sortert i maskiner helt ned på rutenivå. Det er altså maskiner som sorterer posten ned i røde postkassetter og legger posten i den rekkefølgen postbudet kjører ruta si, sier han.

All sorteringa av post foregår nå i Tromsø, og de som jobber der har ikke samme lokalkunnskap som innbyggerne som de lokale postbudene har. Dermed forklarer Ingvaldsen at posten også kan komme til å gå i retur hvis den ikke har korrekt ny postadresse.

– Det er ikke så ofte posten går i retur, men posten kan bli forsinket fordi den ikke kan sorteres maskinelt og må tas ut og behandles manuelt, sier Ingvaldsen.

Sjekk adressen

De fleste innbyggerne i Målselv og Bardu har nå fått adresser med veinavn og -nummer, og etter hvert vil alle innbyggerne i Balsfjord også få slike adresser. Men Folkeregisteret og Postens adresseregister er to forskjellige registre, og selv om kommunene har tildelt en eiendom en adresse, er ikke nødvendigvis alle som bor på adressen, registrert der. Selv om det fortsatt ganske ofte kommer post med gammel adresse på, mener Ingvaldsen at det stadig blir mer post med riktig adresse.

– Jeg vil anslå at omtrent 40 prosent av posten har gammel adresse.

Hver og én kan selv sjekke hvilken postadresse de er registrert med på posten.no eller ved å ringe Postens kundeservice. Postens adresseregister vedlikeholdes av hvert enkelt postbud, og det er dette registeret maskinene sorterer etter.

– Jeg vil anslå at omtrent 40 prosent av posten har gammel adresse. Alle institusjoner som bruker Folkeregisteret som adressekilde, bruker riktig adresse, men post av mer privat karakter kan ofte ha gammel postadresse, sier Ingvaldsen.

Han oppfordrer derfor folk til å informere alle sine kontakter om den korrekte adressen og selv være nøye med å bruke riktig adresse.

Powered by Labrador CMS