TALENTER: Ringo Moon henter inspirasjon fra mange steder, også fra annen musikk. Foto: Eric Jensen Steene
TALENTER: Ringo Moon henter inspirasjon fra mange steder, også fra annen musikk. Foto: Eric Jensen Steene

Ringo Moon til Buktafestivalen

BALSFJORD: Jakob Haugstad Struve (18) fra Balsfjord og bandet Ringo Moon vant årets Bukta Battle. Dette gir dem en plass på scenen under sommerens store rockefestival.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag i forrige uke kjempet fem band fra Troms og Finnmark om spillejobb under årets Buktafestival. Denne gangen stakk Not My Time To Die fra Alta og Ringo Moon av med seieren. Sistnevnte består at Jakob Haustad Struve og Simon Olsen fra Balsfjord. De spiller sammen med Jonatan Taylor og Lars Birgitsønn Vik fra Finnsnes og Nordreisa. Indirockebandet holder til i Tromsø, hvor festivalen også går av stabelen i sommer.

- Det var et ordentlig høyt nivå på alle konkurrentene, så vi følte seieren kunne gå til hvem som helst, sier Haugstad Struve som på ingen måte tok det som en selvfølge at nettopp de skulle vinne.

I samme klasse

18-åringen forteller at bandet møtes minst en gang i uke for å øve. Og at de framover nok må stå på litt ekstra for å forberede seg til sommerens store konsert.

- Dette blir vår første ordentlige festival, så det blir spennende.

Ringo Moon henter inspirasjon fra mange steder, også fra annen musikk.

Alle de fire bandmedlemmene går i samme klasse på musikklinja på Kongsbakken videregående skole. Så langt har de skrevet femten låter sammen.

- Men kvaliteten er noe varierende, da låtene er skrevet over nesten tre år. Vi blir nok å lage noen flere før sommeren, forteller Haugstad Struve.

Beach Boys

Inspirasjonen til musikken har Ringo Moon hentet fra mange ulike steder. Haugstad Struve er både vokalist og gitarist i bandet.

- I det siste har jeg hørt usedvanlig mye på Beach Boys. Så de har nok en eller annen slags innvirkning på musikken vår. Likevel synes jeg ikke det vi lager ligner så mye på dem, sier han.

Buktafestivalen er i år plassert til helga 18. – 20. juli. Andre artister og band som skal spille, er blant annet: Weezer, Franz Ferdinand, Kvelertak, deLillos, Kråkesølv og Bob Hund.

Powered by Labrador CMS