FOR SEIN: Bardu kommune er for seint ute med egenkontrollrapporten om Steiland deponi.
FOR SEIN: Bardu kommune er for seint ute med egenkontrollrapporten om Steiland deponi.

Risikerer tvangsmulkt

BARDU: Manglende innsending av egenkontrollrapport for Steiland deponi er årsaken til at Bardu kommune nå trues med tvangsmulkt.

Publisert Sist oppdatert

Enhetsleder for tekniske tjenester, Johanne Sollid, sier kommunen har varslet om forsinkelser i innrapporteringen. Hun siervidere at data vil bli rapportert inn, og at brevet fra Fylkesmannen er en standard prosedyre om påminnelse.

Bardu kommune har nå to uker på seg til å sende inn egenkontrollrapport for deponiet. Etter et blir det mulkt på 1500 kroner per dag.

Skal rapportere

Men ut ifra det Sollid sier til Nye Troms, blir det neppe noe av mulkten.

– Hvert år rapporters det inn til Fylkesmann fra Bardu kommune. I år varslet enhet teknisk til Fylkesmann at det ville bli forsinket innrapportering. Fylkesmann følger da standard prosedyre med å sende påminnelse. Enhet teknisk vil rapportere inn data, sier hun.

Ifølge brevet fra Fylkesmannens miljøvernavdeling gikk fristen for å sende rapportering ut 1. mars.

«Vi vedtar tvangsmulkt på kr 1500 per virkedag som påløper dersom egenkontrollrapporten ikke er innsendt innen 14 dager, og frem til fullstendig egenkontrollrapport for 2016 er mottatt», heter det i brevet.

Varslet tidligere

Fylkesmannen skriver også at Bardu kommune har fått varsel tidligere.

«Fylkesmannen viser til brev av 10. januar 2017 der det ble informert om egenkontrollrapporteringen for 2016. Vi viser også til varsel av tvangsmulkt av 3. april 2017. Fristen for rapportering var 1. mars 2017, og vi kan ikke se at vi har mottatt egenkontrollrapport fra dere. For deponier er rapporteringsordningen pålagt virksomheten som et vilkår i tillatelsen», skriver Fylkesmannen.

Powered by Labrador CMS