SNART HISTORIE: Grøtteskogen ammunisjonslager er beskyttet av et to meter høyt gjerde med tre lag piggtråd på toppen. Til neste år skal lageret og gjerdet rives.
SNART HISTORIE: Grøtteskogen ammunisjonslager er beskyttet av et to meter høyt gjerde med tre lag piggtråd på toppen. Til neste år skal lageret og gjerdet rives.

River ammo-lager ved nasjonalfossen

MÅLSELV: Skifte Eiendom skal rive Grøtteskogen ammunisjonslager ved Målselvfossen.

Publisert Sist oppdatert

– I første omgang skal bygningsmassen kartlegges for helse- og miljøfarlig avfall. Anlegget skal etter planen rives til neste år, forteller prosjektleder Helge Sommerseth i Skifte Eiendom.

Ammunisjonslageret ble bygget i 1977 og utvidet i 1986. Det består av 17 ammunisjonshus av iglotypen på 170 kvadratmeter hver. I tillegg består lageret av en garasje av betong for lagerets gaffeltrucker, et inspeksjonshus for ammunisjon i tilknytning til garasjen, ei vakthytte og en asfaltert landingsplass for helikopter. Det totale bygningsarealet er 3020 kvadratmeter. I tillegg er Grøtteskogen ammunisjonslager inngjerdet med et to meter høyt gjerde på 1437 lengdemeter. Det er Statskog som eier grunnen i Grøtteskogen.

Salg uaktuelt

Grøtteskogen ammunisjonslager ble overført fra Forsvarets logistikkorganisasjon til Skifte Eiendom 31. desember 2012 fordi Forsvaret ikke lenger har bruk for lageret. Ifølge prosjektleder Sommerseth er det ikke aktuelt å selge anlegget.

– Markedet for slike anlegg er ikke stort. Vi har tidligere forsøkt å selge tilsvarende anlegg, men interessen for å kjøpe har vært liten. Basert på våre tidligere erfaringer har vi ikke vurdert salg i dette tilfellet.

Han legger til at åpningene til ammunisjonshusene er små, og at det derfor er vanskelig å komme inn for å nytte arealet til noe praktisk uten å gjøre ei større ombygging. I tillegg ligger ammunisjonslageret avsides til.

Powered by Labrador CMS