FORNØYD: Bjørn Gjærum er godt fornøyd med salget av robotgressklippere, særlig denne somemren. Foto: Arne Holmstad
FORNØYD: Bjørn Gjærum er godt fornøyd med salget av robotgressklippere, særlig denne somemren. Foto: Arne Holmstad

Robotgressklippere blir stadig mer populære

BALSFJORD: Robotgressklippere selger godt på Storsteinnes. Det til tross for stengte fabrikker og vansker med levering.

Publisert Sist oppdatert

Bjørn Gjærum, regionleder for Fiskå Mølle på Storsteinnes, er fornøyd med utviklingen i salget av robotgressklipperne fra Husqvarna.

– Det har økt jevnt i salg av robotgressklipperen, særlig i år. Det er jo minket tilgang på klipperne, på grunn av korona. Fabrikkene som produserer dem er stengte, og vi får ikke nye før til vinteren. Folk reiser jo ikke til Syden nå, så det virker som om de satser på å bruke pengene sine på lokale ting som gressklipper, snøfreser og bygging av terrasser, forklarer Gjærum.

Forsikringsselskapet If melder om over 25 gressklippere som er blitt stjålet i sommer i Norge. Det har ikke vært meldt noen tilfeller av tyveri i Balsfjord, noe Gjærum er glad for. Men i tilfelle kommer han med gode råd for å unngå å få klipperen sin stjålet:

– Våre robotgressklippere er tyverisikkert, slik at når de løftes opp, må det tastes inn en kode for å bruke den. Skal du bort så sørg for at du har noen til å ha oppsyn med dem. Ellers vil jeg anbefale å laste ned app og bruke GPS for å spore gressklipperne. Man burde også se når på døgnet man setter den ut, kanskje ikke kjøre på kveldene. Hvis du bor i mer befolkede områder, så unngå det, sier han.

Gjærum informerer også om at de verdifulle hageredskapene inneholder både batteri og elektromotor, og kan gå for opptil 50.000 kroner, og at det kan være en grunnene til at noen folk stjeler dem.

Forsikringsselskapet If undrer seg over hvorfor noen ville stjele robotgressklipperne uten å ha ladestasjoner, men Gjærum peker på at deres produkter bruker kun tre forskjellige typer ladere, slik at gressklipperne kan bli brukt etter tyveriet.

Powered by Labrador CMS