FLERE FAKTORER: Selv om bakken har vært godt besøkt de seneste årene, er Målselv fjellandsby AS avhengig av å selge et visst antall hyttetomter for å gå i pluss. Det var ikke tilfellet for fjoråret, da det kun ble solgt noen få tomter. Foto: Vera Lill Bjørkhaug
FLERE FAKTORER: Selv om bakken har vært godt besøkt de seneste årene, er Målselv fjellandsby AS avhengig av å selge et visst antall hyttetomter for å gå i pluss. Det var ikke tilfellet for fjoråret, da det kun ble solgt noen få tomter. Foto: Vera Lill Bjørkhaug

Røde tall for fjellandsbyen – må selge flere hyttetomter

MÅLSELV: Målselv fjellandsby AS opplevde et dundrende underskudd på nesten to millioner i fjor. Øystein Johansen mener været og dårlig tomtesalg har mye av skylda.

Publisert Sist oppdatert

Vi må tilbake til 2014 for å finne røde tall for drifta i Målselv fjellandsby. Da gikk selskapet tett på 1,6 millioner kroner i underskudd, mens det for fjoråret var på hele 1.942.000 kroner. I årene som har gått har det vært en del utskiftinger i ledelsen i Fjellandsbyen, og de siste 20 månedene er det Øystein Johansen som offisielt har vært daglig leder. 2016 var anleggets desidert beste sesong siden oppstart, mens fjoråret ikke ble fullt så lukrativt.
Johansen forteller at foretaket hadde flere utfordringer i fjor som var med å påvirke resultatet, der han oppgir dårlig tomtesalg som hovedgrunn.
- Vi hadde en dårligere sesong enn foregående, med store kostnader på anlegget. Tomtesalget var også langt lavere enn forventet, vi er avhengige av å selge et visst antall tomter for å få hjulene til å gå rundt, sier han.
Ved oppstarten av drifta i Myrefjell ble 400 tomter ferdigregulert til bygging. Nå gjenstår i underkant av tjue hyttetomter som ikke er solgt.
- For folk flest ser det ut som om det er mange ledige tomter, men dette er tomter som er solgt men ikke bygget på. De få vi nå har igjen, er ikke like attraktive, og dermed vanskelige å selge, sier han.

Nytt hyttefelt på høring

Det at en del av de allerede regulerte tomtene står usolgt, vanskeliggjør i følge Johansen arbeidet med å få regulert et nytt byggefelt, med mer attraktive tomter. Han forteller at de nå er i en prosess med å omregulere bygda og få til et nytt hyttefelt der.
- Dette er nå ute på høring, og vi får svar om to uker. Vi har planer om 33 nøkkelferdige hytter levert av Saltdalshytta, sier han.
Det lave tomtesalget har flere aspekter som virker negativt inn på driftsresultatet. Ved salg av 10 tomter, vil Fjellandsbyen som en direkte følge selge minst 10 årskort. Ellers er det ordinære skikortsalget av dagsbesøkende ikke nok til å balansere regnskapet.
- Folk som bygger i Fjellandsbyen, bruker anlegget, og vi er avhengige av denne forutsigbarheten. Fjoråret var også utfordrende værmessig. Vi kom sent i gang, det kom lite snø, og vi slet med å produsere kunstsnø. Dessuten rant de siste tre helgene bort i mildvær og regn, og vi mistet trolig hundrevis av kunder på dette, opplyser han.
Johansen satser ufortrødent videre, og reiser blant annet til Kina sammen med Narvikfjellet for tredje gang.
- Vi har en del booking allerede derfra, sier han.

2017 2016 2015
OMSETNING 13.513.000 14.700.000 13.701.000
RESULTAT -1.942.000 105.000 1.027.000
EGENKAPITAL -152.000 1.790.000 1.275.000
AKSJEKAPITAL 2.400.000

Powered by Labrador CMS