GLAD FOR TILBAKEMELDINGA: Kommunikasjonssjef Morten Tønder Albertsen i Sparebanken Nord-Norge tar gjerne en prat med Målselv ungdomsråd om deres ønsker for et bedre banktilbud. Foto: SNN
GLAD FOR TILBAKEMELDINGA: Kommunikasjonssjef Morten Tønder Albertsen i Sparebanken Nord-Norge tar gjerne en prat med Målselv ungdomsråd om deres ønsker for et bedre banktilbud. Foto: SNN

Roser ungdommens minibank-engasjement – men kan ikke love endringer

MÅLSELV: Kommunikasjonssjefen i Sparebanken Nord-Norge er glad for å få innspill fra ungdomspolitikerne om hvordan de kan forbedre tjenestene. Men ny minibank kan han ikke love.

Publisert Sist oppdatert

Målselv ungdomsråd jobber for at minibankene skal returnere til nærområdet sitt. Kommunikasjonssjef i Sparebanken Nord-Norge (SSN), Morten Tønder Albertsen, sier de tar engasjementet på alvor.

– Vi synes det er utrolig flott at unge og ungdom deltar i samfunnsdebatten. Vi trenger flere unge som tør å si meninga si. Vi er opptatt av å lytte til alle kundene våre, og er veldig glad for alle innspill for å forbedre tjenestene våre. Vi ser at det er et stort behov for å få flere innspill fra spesielt de unge, sier han.

Årsaken

Han forklarer hvorfor minibanken på Bardufoss ble historie i fjor.

– Det er sånn at vi over mange år har sett at bruken av minibanker og kontanter har gått kraftig ned. Vi gjorde ei sammenligning de første åtte månedene i fjor med samme tid i 2019, og da viste det en nedgang på 38 prosent, forteller han.

Han understreker at de samtidig lanserte et nytt tilbud for å ta ut penger, nemlig tilbudet kontanttjenester i butikk.

– Med det kan en sette inn og ta ut kontanter i over 100 butikker i Nord-Norge, og det er tre butikker vi har dette tilbudet sammen med i Målselv. Det er Kiwi Andslimoen, Joker Rundhaug og Spar Heggmo i Heggelia. Vi har et godt alternativ til de som fortsatt ønsker å benytte kontanter, men det blir for kostbart å opprettholde et dobbelt tilbud, og vi tenker at med tre butikker i nærområdet skal de fortsatt kunne ta ut penger uten å måtte reise langt av gårde, forteller han.

– Gode argumenter

Han legger til at i de aller fleste tilfeller er digitale alternativ, som kort og Vipps, både enklere og tryggere å bruke. Samtidig har Albertsen forståelse og sansen for ungdommens argumenter.

– De har gode argumenter å komme med. Når det kommer til dette med at nett-tilgangen kan falle bort, så er det også sånn at det kan være utfordringer med å fylle minibanker med penger, og de kan også ha tekniske problemer. Minibank er ingen garanti for å ta ut kontanter, mens kort og Vipps stort sett alltid er tilgjengelig, sier han, og minner om at Vipps har en egen gavefunksjon.

At ungdommene sier at de tar opp saken både på vegne av sin egen aldersgruppe og øvrige i samfunnet, ønsker han å applaudere.

– At ungdomsrådet tenker på andre grupper enn bare sin egne, synes jeg er kjempeflott å høre. Det jeg kan si er at vi har registrert nedgang i bruk av minibank for alle aldersgrupper og uavhengig av kjønn. Det er generelt langt færre enn før som bruker minibank, sier Albertsen.

Powered by Labrador CMS