SNART I MÅL: Med en halv million kroner fra ordninga med regional differensiert arbeidsgiveravgift (RDA-midlene) er Gjermund Hol og Yngve Sivertsen (t.v.) ved Bardufoss skisenter nær en ny byggestart. Den første halve millionen fikk de fra banksjef Tonje Arntzen for to år siden. Foto: Ivar Løvland
SNART I MÅL: Med en halv million kroner fra ordninga med regional differensiert arbeidsgiveravgift (RDA-midlene) er Gjermund Hol og Yngve Sivertsen (t.v.) ved Bardufoss skisenter nær en ny byggestart. Den første halve millionen fikk de fra banksjef Tonje Arntzen for to år siden. Foto: Ivar Løvland

Rulleskiløypa snart i boks

RULLESKI: Den planlagte forlenginga av rulleskiløypa på Rustahøgda får økonomisk drahjelp fra fylkeskommunen. Med en halv million kroner fra RDA-potten er de nær en ny byggestart.

Publisert Sist oppdatert

Totalt har Bardufoss skisenter nå 3,2 millioner klar til utvidelsen av dagens rulleskiløype. Den 1,1 km lange asfalterte rulleskiløypa er planlagt utvidet med ytterligere 2,2 km, opp forbi Bardufosstun. Nå mangler det bare en endelig avklaring med Forsvaret om bistand med ressurser for å få anlegget slik de helst vil ha det, men styreleder Gjermund Hol er svært glad for drahjelpa som fylkesråd for næring, Willy Ørnebakk, kom med denne uka. Han bevilget en halv million til prosjektet fra potten han har til rådighet av RDA-midler. Dette er penger som deles ut etter direkte prosjektsøknader med en øvre grense på millionen i tilskudd.

– Dette er ei viktig utbygging for området og det unike idrettstilbudet som finnes der, sier fylkesråd Willy Ørnebakk fra Arbeiderpartiet.

– Håndsrekninga fra fylkesråden var ytterst nødvendig for oss, sier Gjermund Hol om støtten fra næringsråden i Troms.

For kort

Han har jobbet for utvidelsen et par-tre år allerede etter at den 1,1 km lange rulleskiløypa ble åpnet i 2008.

– Nåværende løype er i korteste laget for at våre brukere skal få fullt utnyttet potensialet som en rulleskiløype skal kunne gi på sommerstid, sier Gjermund Hol.

I 2011 fikk skisenteret tilsagn om de første pengene til prosjektet, men siden Norges Idrettsforbud ga mindre støtte omsøkt, har det vært et behov for tilførsel fra annen kapital.

Nå tror Hol at de skal kunne bygge, men han håper også å få siste drahjelpa på plass før spaden settes i jorda til sommeren.

– Utvidelsen er et spleiselag med mange gode positive aktører. Nå skal vi klare å få til ett eller annet. Vi må bygge i 2014, eller så blir det ingen utvidelse, sier Gjermund Hol.

Finansieringa

Rulleskiløpa er kostnadsbe­regnet til 4,7 millioner kroner. Så langt har skisenteret fått tilsagt om midler fra Norges Idretts­forbund (1,5 mill.), Sparebanken Nord-Norge (0,4 mill.), Målselv kommune andel spillemidler (0,4 mill.), Fylkesmannens skjønn­s­midler (0,2 mill.), nær­ingsfondet (0,1 mill.) og nå RDA-midler fra næringsetaten i fylkeskommunen 0,5 mill.). To­talt er skisenteret oppe i 3,2 millioner på plass. I tillegg kom­mer dugnadsinnsats og idretts­rabatter.

– Utfordringa er at det ikke er så veldig mye vi kan utføre av dette arbeidet på dugnad. Største kostnaden er bundet opp mot asfaltering, og der må selv vi melde pass. Det blir stort sett bare trasérydding vi kan bidra med, sier Gjermund Hol.

Fått støtte

Han roser fylkestingsrepresen­tant Steffen Jakobsen for den hjelp han har ytt i denne saken.

– Med en utvidelse av rulleskiløypa vil anlegget fremstå som et komplett anlegg for utøvelse av skiidrett også på sommerstid, sier Steffen Jakosen.

Målselvpolitikeren berømmer på sin side jobben som er gjort for å få finansieringa av utvidelsen på plass:

– Å ha så dyktige ildsjeler er helt avgjørende for å få til anleggsutvikling. Nå regner jeg med at jeg vil kunne kjenne lukta av asfalt på Rustahøgda til som­meren, sier Steffen Jakobsen.

Powered by Labrador CMS