BRÅ SLUTT: Sånn blir det seende ut på Nordhusveien. Flott opprusting og ny asfalt vil stanse akkurat her, midt i gjørma som en beboer beskriver det. Foto: Privat
BRÅ SLUTT: Sånn blir det seende ut på Nordhusveien. Flott opprusting og ny asfalt vil stanse akkurat her, midt i gjørma som en beboer beskriver det. Foto: Privat

Ruster opp vei - sløyfer 400 meter

BARDU: Beboere innerst i Nordhusveien i Østerdalen i Bardu reagerer på at en liten bit av veien er utelatt når den nå rustes opp i stort sett hele sin lengde. Det er bom stopp for opprustingsarbeidet – 400 meter før veislutt.

Publisert Sist oppdatert

I et brev fra beboer Anne Folstad Hagen til rådmannen i Bardu for noen uker siden ble saken først tatt opp, og der pekte hun på at den innerste delen av veien er helt utelatt i opprustingsarbeidet.

Hagen sendte brev til rådmannen også i forrige uke:

«Vi som bor innerst i Nordhusveien har fortsatt ikke fått noe svar på vår henvendelse angående utelatelse av den siste biten ved oppgradering av veien. Det dreier seg kun om 400 meter, hvorav 50 meter av den er tilnærmet potetåker på sommeren og i gjenblåst på vinteren. Denne siste biten av veien betyr kanskje ikke mye for mange, men for oss som kjører disse meterne flere ganger daglig har det stor betydning», skriver hun i brevet.

Kom opp i kommunestyret

I går ble saken tatt opp i kommunestyrets spørrerunde, og der ble pris et tema for hvorfor ting er som de er på veien.

Anne Folstad Hagen etterlyser vedlikehold på den siste veibiten, og hun sier til Nye Troms at det unektelig er pussig at man bare stopper asfalten og deretter går over i det hun mener er det verste partiet langs hele Nordhusveien.

– Og der har man til og med ikke folk tilgjengelig for å fylle igjen de verste hullene, sier hun hoderystende.

I et brev fra Johanne Sollid, som er enhetsleder for teknisk sektor i Bardu kommune, peker Sollid på at de oppgraderinger som er gjennomført på veien, er gjort ut ifra de midlene som ble gitt i kommunestyret.

«Eventuelt videre oppgradering av veien må det vedtak til, og det er gitt tilbakemelding fra enhet teknisk på dette», skriver Sollid.

Ber kommunen komme å se

Hagen understreker at hun er svært glad for det arbeidet som blir gjort på veien, og at det endelig kommer asfalt der. Men hun kan ikke forstå hvorfor de siste meterne blir utelatt, og hun forstår heller ikke hvorfor det ikke blir gjort et eneste tiltak for å i alle fall fylle i hullene på veien der.

– Jeg tror man kan trekke i tvil om kommunen egentlig har visst at det bor folk innerst i Nordhusveien. I beste fall må de jo ha misforstått hvor det bor folk, sier hun til Nye Troms.

Hun reagerer også på forklaringer fra kommunen om at de ikke har mannskap nok til å tette hullene i den siste veibiten.

– Nå de først gruset resten av veien, hvorfor kjørte de da ikke et lass ekstra på siste biten. Her kommer det til å bli seende helt molbo ut når det kommer asfalt innover veien, og det neste etter asfalten er et gjørmehull av en vei, sier hun og oppfordrer kommunens folk til å kjøre seg en tur innover veien for å selv se hvordan det blir.

Rådmann Håvard Gangsås sa i kommunestyret i går at det vil koste 1 million ekstra å legge asfalt helt inn til Nordhusveiens slutt. Prislappen er årsaken til at de ikke får gjort dette.

– Men vi har en plan for å oppgradere med grus der neste år, sa han.

Powered by Labrador CMS