NESTEN: Jonas Simonsen fra Bardufoss skåret på straffe både i ordinær tid og i straffekonkurransen. Her blir han nesten cuphelt i ordinær tid på et hjørnespark. Foto: Ivar Løvland

Så nær cuphelt

FOTBALL: (2. runde NM: Finnsnes IL-Tromsø IL 5-6 (2-2 e.e.o.)) Her header Jonas Simonsen centimeter til side for stolpen. Så nær var 21-åringen å bli cuphelt for Finnsnes.

Publisert Sist oppdatert

I onsdagskveldens 2. rundekamp i NM-cupen spilte bunnlaget i 2. divisjon jevngodt med serielederen i 1. divisjon i både nitti ordinære minutter og en halvtime med ekstraomganger. Ikke før i straffesparkkonkurransen viste gjestene seg som de beste, og tok seg videre til 3. runde i NM-cupen.

- Hadde de vært bedre enn oss, hadde det vært greit å tape. Men jeg synes vi er bedre enn dem store deler av kampen. Slik sett er tapet forferdelig surt, sier Jonas Simonsen.

21-åringen fra Bardufoss sendte Finnsnes opp i 2-1-ledelse på et straffespark tidlig i andre omgang, og var nær med å bli den store cuphelten da han var millimeter fra å sette inn 3-2 på et hodestøt midtveis i andre omgang. På bakerste stolpe gikk han opp, men dessverre gikk headinga noen små centimeter på feil side av stolpen etter et hjørnespark.

- Den vil jeg tenke på i hele kveld før jeg sovner. Den skulle jeg satt innenfor, sier Jonas.

Han var sammen med spisskollega Glenn-Martin Andreassen en håndfull gjennom hele kampen for det nykomponerte TIL-forsvaret, der balsfjordingen Kent-Are Antonsen var blant de mange fra den vanlige startoppstillinga som ble spart på TIL-laget. Underveis i kampen måtte imidlertid serielederen i 1. divisjon sette innpå det de hadde av forsterkninger for å komme forbi cuphinderet på Finnsnes stadion, der nesten 600 tilskuere skapte god stemning i vårsola.

- Det var fantastisk artig å spille kampen. Bare så synd at vi ikke klarte brasene helt, sier Jonas Simonsen.

I straffekonkurransen var han blant de tre FIL-spillerne som holdt hodet kaldt og skåret, men cupeventyret er over siden bare én TIL-spiller misset fra ellevemeteren. TIL skåret for øvrig begge sine mål i spilletiden også fra straffemerket. Begge satt inn av kaptein Thomas Kind Bendiksen. Glenn-Martin Andreassen skåret Finnsnes første mål på et hodestøt.