MØTES: Målselvordfører Bengt Magne Luneng samler kommunestyret fredag for å ta stilling til om Svingen skal få forlenget stengning etter smittevernloven. ARKIVFOTO: Morten Kasbergsen
MØTES: Målselvordfører Bengt Magne Luneng samler kommunestyret fredag for å ta stilling til om Svingen skal få forlenget stengning etter smittevernloven. ARKIVFOTO: Morten Kasbergsen

Samler kommunestyret for Svingen-behandling

MÅLSELV: Fredag samles kommunestyret for en enkelt sak. Da skal de bestemme om stenginga av utestedet Svingen skal videreføres.

Publisert Sist oppdatert

– Det er sjelden vi kaller inn til et kommunestyremøte for en eneste sak, men nå måtte vi gjøre det, sier ordfører Bengt-Magne Luneng.

Innkallinga til fredagens møte kommer etter de siste tids hendelser på Svingen discopub i Heggelia, der de for et par uker siden måtte stenge dansegulvet etter at det var alt for mye folk der i forhold til smittevernforskriften. Sist helg måtte hele lokalet stenges etter at kommunen fikk hjelp fra politiet til å stenge utestedet etter at de mente det var for mange folk innenfor veggene. I tillegg til mye folk like utenfor. I tillegg var Svingen ett av flere utesteder som tidligere i sommer fikk påpakning fra kommunen for å ha servert drikke over disk.

Etter sist helgs hendelse varslet kommunen at de påla Svingen å holde stengt i ei uke, og det er dette vedtaket som skal behandles av kommunestyret på fredag. Kommunestyret skal da avgjøre om stenginga skal forlenges i henhold til smittevernloven, eller ikke.

Etter hendelsen sist fredag kveld, varslet eier Jan Johnsen at de frivillig stengte ned stedet inntil videre. Dette har ikke noe å si for kommunestyrets vedtak som fattes fredag.

Innstillinga til kommunestyremøtet er tidligst klar torsdag ettermiddag. Ordfører Bengt-Magne Luneng er klar på at det kommunestyret skal ta stilling til i fredagens hasteinnkalte møte, ikke omhandler hvorvidt Svingen skal få straff for det som har skjedd eller ikke.

Ikke behandle straff

– Her skal vi kun ta stilling til om den ukelange stenginga vi vedtok administrativt sist lørdag skal forlenges etter smittevernloven. Vi avventer også ei tilbakemelding fra eieren i denne saken. Vi skal ha møte med han i dag (onsdag, red. anm.), og regner med at vi også får ei skriftlig tilbakemelding før møtet fredag, sier Luneng.

Saken om mulig straff for lovbruddene Svingen har begått i forhold til smittevernloven, vil sannsynligvis bli behandlet i formannskapsmøte onsdag til uka.

Kan bli mer kontroller

Ordføreren synes det er «unødvendig» at de har kommet opp i denne situasjonen med et utested som bryter smittevernforskriften, men han tror også at de vil kunne få ryddet opp i situasjonen og hindre at det skjer igjen.

– Det kan nok være at det blir kjørt litt mer kontroller opp mot utelivet etter hvert, sier Målselv-ordføreren.

Generelt flinke

Kommunene har fått brev fra helsedepartementet med beskjed om å ta bedre kontroll på alle større arrangement. Det kan Luneng styre sin begeistring for.

– Vi hadde denne saken oppe i regionrådet sist, men konkluderte ikke om noen felles linje der. Det er utfordrende for en kommune å skulle sjekke om en konfirmasjon, en bursdagsfeiring eller et utested følger de reglene som finnes. Generelt er folk flinke til å passe på og følge smittevernforskriftene, men dessverre er noen litt utålmodige og ønsker å være litt for mye sosial. Da glemmes gjerne smittevernreglene, og det er da smitte lett kan spres, sier Bengt-Magne Luneng.

Powered by Labrador CMS