KM-START: Lørdag og søndag arrangerer Senja ski første del av årets kretsmesterskapet. Foto: Ivar Løvland
KM-START: Lørdag og søndag arrangerer Senja ski første del av årets kretsmesterskapet. Foto: Ivar Løvland

Samler kretsens løpere

MÅLSELV: Senja ski er arrangør av helgas kretsmesterskap i langrenn. Det er individuell klassisk stil på lørdag og stafetter som står på rennprogrammet søndag.

Publisert Sist oppdatert

- Vi regner med rundt 300 løpere, og kan love topp forhold, sier rennleder Rene Hillestad.

Senja ski var sist arrangør av et kretsmesterskap så langt tilbake som i 1992. Med et oppsving i langrennsinteressen og –gløden i klubben fant de ut at tiden var inne til å gjøre det på nytt nå.

- Det er sunt for idretten at det ikke bare er noen få store klubber som kan ta på seg arrangement som dette. KM krever høy standard og har strenge krav, men vi føler oss klare her nå, sier Hillestad.

Årets mesterskap går ut fra idrettshallen på Silsand. Rett ved vil rundt 200 av de tilreisende overnatte på skolen, og det betyr et veldig tett komprimert arrangement i utspredelse.

- De kan parkere bilen fredag kveld og ikke tenke på den før søndag ettermiddag igjen, sier rennlederen fornøyd.

Løypenettet som kretsmesterskapet skal gå i er under fornying og utbedring. På sikt skal et helt nytt anlegg og løypenett tas i bruk i området.

- Men vi har allerede fine og krevende traseer for mesterskapet, sier Rene Hillestad.

Med et værvarsel som sier 8-10 minusgrader og «blåføre», har han veldig tro på ei flott langrennshelg på Silsand. Arrangørklubben har rundt 120 funksjonærer med stort og smått i sving KM-helga for at alt skal gå knirkefritt unna.

Antall deltakere i kretsmesterskapets del 1 har vært fra 280 til 320 de siste årene. 320 var det på Kvaløysletta for ett år siden.

- Hadde vi klart å samle enda flere deltakere enn det Kvaløysletta maktet, hadde det vært veldig moro, smiler Rene Hillestad.

Han gleder seg også over at næringslivet i området har støtte velvillig opp om helgas arrangement.

- Det hjelper oss veldig når vi skal arrangere et mesterskap i denne størrelsen, sier rennleder Rene Hillestad.

Powered by Labrador CMS