LAGDE MAT: Torsdag i forrige uke hadde skolen besøk av tre flyktninger som har kommet til Balsfjord kommune. De fortalte om sin flukt og lagde mat fra sine hjemland sammen med 4. klassen.
LAGDE MAT: Torsdag i forrige uke hadde skolen besøk av tre flyktninger som har kommet til Balsfjord kommune. De fortalte om sin flukt og lagde mat fra sine hjemland sammen med 4. klassen.

Samlet inn 354 kroner per elev

NORDKJOSBOTN: Nordkjosbotn skole samlet inn nesten 40 000 kroner til årets TV-aksjon. Det ga dem topplassering i fylket.

Publisert Sist oppdatert

Giverstafetten under årets TV-aksjon viser at Nordkjosbotn skole er på topp fem-lista over hvem som har gitt mest til TV-aksjonen i Troms fylke. Skolen er kun slått av fylkeskommunen, Tromsø kommune og Lenvik kommune. Skolen ga 39 666 kroner til årets TV-aksjon, som samlet inn penger til Røde Kors sitt arbeid i land med krig og konflikt. Det er 354 kroner per elev ved skolen.

Samlet mye

Elevene ved Nordkjosbotn skole samlet inn penger til TV-aksjonen både tirsdag og fredag i forrige uke. Fredag arrangerte de kafé med loddsalg og salg av elevprodukter. Flere av elevene underholdt. Det var mange i bygda som tok turen innom.

– Jeg aner ikke hvor mange vi egentlig hadde innom her, men det var svært mange. Det er artig å se hvordan så mange foreldre, besteforeldre og andre i bygda stiller opp når det er noe som skjer på skolen, sier Kristin Hagtvedt, som er teamleder på barneskolen.

Hun sier at alle elevene var svært engasjert i innsamlingsarbeidet. Til sammen ble det samlet inn over 13 000 kroner i løpet av kafeen fredag.

Løp inn mesteparten

Det som genererte aller mest penger av den totale summen som ble samlet inn av skolen til TV-aksjonen, var et løp som ble arrangert på skolen tirsdag. Da var alle elevene ved skolen ute og løp på løpebanen og samlet inn ulike beløp, alt etter hvor mange runder de løp.

– Da hadde elevene gjort sponsoravtaler på forhånd. Noen med foreldre, noen med besteforeldre og noen hadde vel faktisk vært i kontakt med næringslivet også. De fastsatte et lite beløp per runde på forhånd, så betalte sponsorene inn alt etter hvor mye elevene løp, forklarer Hagtvedt.

Et liknende løp ble arrangert blant noen av elevene på skolen i fjor, og ble i år arrangert for andre gang. Det var her det ble samlet inn aller mest penger. Hele 26 184 kroner samlet elevene inn på de rundene som de løp tirsdag.

Holdt på hele uka

Og det er ikke kun selve løpinga og kafeen fredag som elevene har brukt av tid på TV-aksjonen i forrige uke.

– Vi hadde en temadag der vi lærte om hva årets TV-aksjon går til, og om krigen og konfliktene som pågår i flere av landene som pengene skal gå til, forteller en ungdomsskoleelev til Nye Troms.

Elevene i ungdomsskolen brukte deretter tid på å lære videre det de hadde funnet ut til elevene i barneskolen. Elevene fikk også besøk av tre flyktninger som har kommet til Balsfjord. To av dem fra Eritrea og en fra Syria. De tre fortalte elevene om flukten fra sine hjemland og viste på kart hvilken fluktrute de tok.

– Etter det lagde de mat fra sine hjemland sammen med 4. klasse på skolen, som alle elevene fra 1. klasse til 4. klasse fikk smake. Det synes det var veldig spennende, sier Hagtvedt.

Elevene forteller at de er svært fornøyd med uka som gikk og pengene de har greid å samle inn til en god sak.

– Det føles godt å vite at vi har hjulpet noen som er i krig eller på flukt. Kanskje har vi hjulpet dem til å få mat eller en utdanning. Det gir en veldig god følelse å hjelpe. Norge er et rikt land, så det er veldig bra at mange har lyst til å hjelpe, sier elever ved Nordkjosbotn skole til Nye Troms.

Powered by Labrador CMS