Ukas fotominner:

Fotominner uke 51 Foto: Nye Troms' fotoarkiv
Fotominner uke 51
Fotominner uke 51
Fotominner uke 51 Foto: Nye Troms' fotoarkiv

Samling i Tamokdalen, Simon på Nordby og Asbjørn og Marit på Bjørnebo

Ukas fotominner minner oss om litt av hvert.

Publisert Sist oppdatert

Bildet fra Tamokdalen har vi hentet fra fotoarkivet i Nye Troms. Det ble tatt på Harkinn i Tamokdalen, og takket være flere lesere, har vi klart å identifisere de fem mennene på bildet. Det er Harald Wingstad (død), Johan Olsen, Hans Fagermo (død), Trygve Høiseth (død) og Erling Harkinn som er på bildet. Sistnevnte har også tipsa Nye Troms om de avbildede, og minnes at bildet ble tatt tidlig på 90-tallet. Sannsynligvis i 1992.

Det neste blidet er er fra Nordby. I 1921 etablerte Johannes Andreas Brendvik handelsstedet på Nordby i Malangen, og der drev han handel, dampskipsekspedisjon og annen aktivitet fram til 1965. I 1968 overtok sønnen, Simon Riise, krambua på handelsstedet, og dette bildet av ham ble tatt tidlig i 1980-årene. Simon drev handel på Nordby fram til 1983, og han gikk bort i 1992. Dette bildet av Simon i krambua har vi hentet fra fotoarkivet i Nye Troms.

Det tredje bildet i bildekarusellen har vi også funnet i fotoarkivet i Nye Troms. Det ble tatt i slutten av 1980-årene, og vi ser Asbjørn og Marit Kvien på Bjørnebo Camping i Nordkjosbotn. Vi er ikke helt sikker på eksakt når bildet ble tatt, men antar at det er i forbindelse med etableringa av campingplassen i 1989.

Har du fotominner du ønsker å dele? Send oss i såfall gjerne en epost til redaksjon@nye-troms.no med kort info om bildet og de som er avbildet.

Powered by Labrador CMS