FULL FART: Fjorårets tiendeklassinger ved Sand skole skapte en forrykende revy. Ryktene sier at også årets versjon vil trigge lattermuskelen. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
FULL FART: Fjorårets tiendeklassinger ved Sand skole skapte en forrykende revy. Ryktene sier at også årets versjon vil trigge lattermuskelen. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

Sandkassa med lærerhyllest

BALSFJORD: Det er mye humor å hente fra læreren sin, mener tiendeklassingene på Sand skole som i år kjører revy under navnet «Mesterverk ala Brønseth».

Publisert Sist oppdatert

De er ikke de første avgangselevene som har bygd revyen opp under læreren sin, og neppe de siste. Årets Sandkassa-revy er i år dedikert kontaktlærer Torfinn Brønseth på Sand skole i Malangen.

- Det er jo hans mesterverk at vi får til en bra revy. Vi har hatt han som lærer i tre år, og han har gitt oss masse ideer gjennom alt vi har vært gjennom. Torfinn gjør mye morsomt. Vi har det morsomt med han som lærer. Det gjør at vi har noe å lage revy av, sier revysjef Sara Nordli.

Men de har også hentet inspirasjon fra andre steder.

- I samfunnsfag har vi lært mye om miljøet og hvordan situasjonen er i dag. Da får man ideer til å lage morsomme numre. I tillegg har vi hentet litt fra media, sier Nordli.

Masse energi

Revysjefen lover med det ei forestilling hvor lattermuskelen virkelig får kjørt seg.

- Revyen har masse energi. Vi er en gjeng glade og lykkelige elever som er skikkelig gira på å få dette til bra. Vi prøver å legge opp til at revyen har noe for alle. Det er kanskje ikke alt de minste barna forstår, men alle skal ha noe å flire av, sier Nordli.

I klassen hennes er de tolv elever. Tre gutter og ni jenter. Arbeidet med revyen startet først 2. mai, som betyr at klassen så vidt har kommet i gang med arbeidet.

- Men det skal være litt friskt, så det går bra. Vi har begynt å øve på noen nummer, og ser at det går framover. All tid nå er satt av til å jobbe med dette. Tentamener er vi ferdig med, sier Nordli.

Noe for alle

Lasse Mosli er lærer og instruktør for gruppa. Han lover mange flotte sanger og revynumre for en hver smak.

- Det blir både litt lokalt stoff, men mye handler også om dem selv og hva de er opptatt av. Det blir lærerparodier, og de skal spille seg selv i utfordringer som de har nå. Som med eksamensnerver, blant annet, sier han.

Og eksamensnerver er kanskje en av årsakene til at årets første forestilling er flyttet fra 16 til 11 mai. Det er nemlig fare for at elevene kan komme opp i mattematikkeksamen neste uke. Dermed blir det i år to forestillinger 11. mai og ei 17. mai.

- Vi kan ikke risikere at de tenker både matte og revy samtidig, sier Mosli.

Engasjert gjeng

Til tross for at elevene har hatt kort tid på seg til å jobbe med revyen, er ikke læreren bekymret.

- De begynte å skrive på torsdag, og jobbe fredagen. Det er enda mye jobb igjen, men vi kommer i mål. Nå bruker vi sju skoledager på revyen, og elevene bruker ellers det de har av fritid. Det kommer stadig inn nye forslag på mail fra dem, til alle mulige slags tidspunkt. De er selv veldig opptatt av å lage så bra revy som mulig på den tiden de har. Det er viktig for dem å få gjort sitt beste, sier Mosli.

Powered by Labrador CMS