Nå får Bardu sin egen «blålysgate»:

I INFANTERIVEIEN: Slik ser fasaden ut mot sørvest. Foto: Arkitekttegning
I INFANTERIVEIEN: Slik ser fasaden ut mot sørvest. Foto: Arkitekttegning

Sånn blir den nye ambulansestasjonen

BARDU: Infanteriveien på Setermoen blir Bardus egen «blålysgate». Nå skal det bygges ambulansestasjon der. Fra før av er både brannstasjonen og politiet lokalisert i samme gate.

Publisert Sist oppdatert

Det er Målselv Eiendom som skal bygge ny ambulansestasjon på Setermoen. Bardu kommune er i dialog med Forsvarsbygg om kjøp eller leie av tomt til nybygget. Samtidig legges det planer for tomt for mulig ny politistasjon ved siden av den nye ambulansestasjonen.

Planene er blitt kjent i og med at det nå sendes ut nabovarsler i området. Den nye ambulansestasjonen er ferdig på tegnebrettet, og skal bygges øst for brannstasjonen.

Helhetlig blålysmiljø

I den samme gata er også Bardu Røde Kors lokalisert med sitt garasjebygg, og planene om ambulansestasjon og kanskje også det nye politihuset i samme område blir sett på som svært spennende. Ikke minst av ordfører Toralf Heimdal.

I INFANTERIVEIEN: Slik ser fasaden ut mot sørvest.

- Vi er veldig glad for at det skal bygges en ambulansestasjon ved siden av brannstasjonen. Dette gir et helhetlig «blålysmiljø» konsentrert på et lite område, noe som bør kunne gi synergier og muligheter til samarbeid, sier ordføreren.

Plass for ny politistasjon

Rådmann Håvard Gangsås sier til Nye Troms at Bardu kommune nå er i dialog med Forsvarsbygg om enten kjøp eller leie av tomt til den nye ambulansestasjonen. Kommunen skal når dette er avklart leie ut eller selge videre til utbyggeren av ambulansestasjonen.

- Området er regulert til offentlig virksomhet, og det er gitt ut opsjon også for mulig politistasjon ved siden av, sier Gangsås.

Som kjent skal politiet i Midt Troms ha hovedbase på Setermoen. Men foreløpig er ikke politiet i mål med lokaler til stasjonen. Nå sikres det uansett tomt til dette, dersom det blir aktuelt med nybygg.

Stor aktivitet

Blålysgata vil dermed inneholde politi, brannvesen, ambulanse og Røde Kors omtrent vegg i vegg med hverandre. For de som ikke er helt kjent på Setermoen starter denne gata når man svinger av fra veien til Altevatn ved Setertun.

I og med at aktiviteten nå også skal betydelig opp på Setertun, blir altså dette en gate med stor aktivitet.

Over 400 kvadratmeter

Det er arkitekt Kjersti Jenssen AS i Øverbygd som har jobbet med den nye ambulansestasjonen på tegnebrettet.

Plantegningen viser et bygg på over 400 kvadratmeter, der over 150 kvadratmeter er satt av til garasje for to utrykningskjøretøy.

Ambulansestasjonen skal for øvrig inneholde kontorer, stue, kjøkken, seks soverom, garderober, dusj og toaletter, samt møte og treningsrom.

Nye Troms har foreløpig ikke lyktes med å få en prat med Dan Trulssen i Målselv Eiendom om byggeprosjektet.

Powered by Labrador CMS