AKTIV: Laila Johannessen har valgt å satse fulltid på jobben med treningssenteret Frisk trim og helse på Storsteinnes. Foto: Sol Gabrielle Larsen
AKTIV: Laila Johannessen har valgt å satse fulltid på jobben med treningssenteret Frisk trim og helse på Storsteinnes. Foto: Sol Gabrielle Larsen

Satser for fullt på trim

BALSFJORD: I 10 år har Laila Johannessen sjonglert to jobber. Nå tar hun steget fullt ut og vier all sin tid til treningssenteret Frisk trim og helse på Storsteinnes.

Publisert Sist oppdatert

– Hvis jeg tenker nøye etter, så er dette litt skummelt. Men jeg er født optimist og ser nesten ingen begrensinger, bare muligheter, sier Laila Johannessen.

Det er i år 10 år siden det populære treningssenteret på Storsteinnes så sitt første lys. Etterspørselen etter nye tilbud har økt for hvert år som har gått. De siste årene har Johannessen vært alene bak roret. Samtidig har hun jobbet fulltid i offentlig sektor ved siden av jobben som sjef for treningssenteret.

– Det har vært mye jobb i disse årene, og det har vært begrenset hva jeg har klart å ta unna. Det kom til et punkt hvor det bare hopet seg opp og jeg måtte ta et valg. Da valgte jeg å ta steget helt ut og satse fullt og helt på Frisk, sier hun.

Variert tilbud

Treningssenteret, som ligger midt i Storsteinnes sentrum, har i dag rundt 300 medlemmer i alle aldre. Senteret består av vanlige styrketreningsapparat, spinningssykler, tredemøller og en egen sal som brukes til ulike formål. Her arrangeres det også ulike timetilbud som går på styrke, kondisjon, muskeloppbyggende og forebyggende program. Sistnevnte er Johannessen veldig opptatt av.

– 50 prosent av alle sykemeldinger dreier seg om muskel- og skjelettlidelser. Tilbudet vi har her, bør derfor være attraktivt for ansatte, men også for bedrifter som har ansatte som sliter med slike lidelser, sier hun.

Timetilbudene gjelder både på dag- og kveldstid. Johannessen håper å kunne utvide tilbudet etter hvert.

– Det har kommet ønsker om andre typer trening som jeg tenker få på plass i timeplanen etter hvert. I tillegg tilbys individuelle treningsveiledning, noe jeg får bedre tid til nå. Dersom jeg får nok påmeldte, kjører vi i gang et «EasyLife»-program som går over tre måneder i oktober.

Eldre sprekinger

I fjor tok Johannessen et årsstudium i idrett for å spe på med mer faglig påfyll. Nå gleder hun seg til å bruke kunnskapen i jobben på treningssenteret. Selv er hun spesielt opptatt av å ha en tett dialog med kundene sine.

– Her har vi medlemmer som har vært med fra start. Det er ikke mange, men noen. Det synes jeg er kjempeartig.

Tidligere var det et klart overtall av kvinner som benyttet seg av senteret. De siste årene har også menn blitt flinkere til å møte opp i joggesko og treningsshorts. Mange tilhører også den eldre garde. Lokallaget til Landsforeningen for hjerte- og lungesyke (LHL) er veldig aktiv.

– Lokallaget begynte med en gruppe for 1,5 år siden på 10 stykker, og plutselig var den full. De ønsket ikke mer enn 15 personer i hver gruppe. Nå er de to grupper som trener to ganger i uka. Det er bare å ta av seg hatten for dem og håpe at vi er en brøkdel så spreke når vi selv blir voksne, sier Johannessen.

Tett dialog

Hver måned sender Johannessen ut en medlems-epost hvor hun oppdaterer medlemmene om siste nytt. Her understreker hun gjerne at folk må rydde opp etter seg på senteret, slik at det blir hyggelig for alle de besøkende.

– Det skal være plass til alle, og vi skal ta hensyn. Det skal være hyggelig å komme til Frisk, sier hun.

Powered by Labrador CMS