BLE INVITERT: Freidig mannskor ble spesielt invitert med i prosjektet. Foto: Kari Anne Skoglund.
BLE INVITERT: Freidig mannskor ble spesielt invitert med i prosjektet. Foto: Kari Anne Skoglund.

Satser på et freidig musikalprosjekt

BARDU: Freidig mannskor øver nå fram mot en spennende premiere 5. mars. Da deltar koret i storstilte «Musicals in Concert», som framføres i Narvik og Harstad, senere også i Lofoten.

Publisert Sist oppdatert

Premieren er i forbindelse med Vinterfestuka i Narvik, og øvingene i koret har pågått siden i høst. Freidig mannskor er spesielt invitert med i prosjektet som samler over ett hundre korsangere.

Arrangør er Norges korforbund nord, Norges korforbund Troms, samt Norges korforbund Nordre Nordland i samarbeid med Musikk i Nordland, Nordnorsk pensjonistskole og Vinterfestuka i Narvik.

Solist fra Målselv

Arrangøren jobber med to prosjekter, der det andre er lokalisert til Lofoten og landsfestivalen for kor i Svolvær i juni. Også der er Freidig mannskor med.

Og det er ikke bare Freidig mannskor som er med i fra vårt område. Prosjektet har også hentet kvinnelige korsangere i fra Bardu, og henter solist Tor Eriksen fra Chorus Borealis i Målselv. Eriksen er som mannskoret i Bardu med på begge prosjektene både i Ofoten og i Lofoten, og han er en av seks spesielt inviterte solister til musikalene.

«Les Misérables»

Kjetil Bjørnsen, som er leder for Freidig mannskor, forteller at det jobbes med tre store og verdenskjente musikaler i korprosjektet. De tre musikalene er «Evita», «My Fair Lady» og «Les Misérables».

– For vårt vedkommende er det aller første gang vi er med på noe som dette. Musikaler er helt nytt for oss, og det er veldig spennende og utfordrende å være med, forteller Bjørnsen.

Sist helg var koret i Harstad og gjennomførte øvinger med de andre korsangere foran premieren i Narvik.

Trøkk

Bjørnsen lover litt av en opplevelse når nærmere 120 korsanger står på scenen samtidig.

– Det kommer til å bli litt av et trøkk og en koropplevelse av en annen verden. Vi har gjort mye artig og spennende de årene vi har drevet på i koret, og det vi gjør nå, er absolutt på høyde med andre spennende prosjekter. For oss er det også spesielt og nytt å være en del av en større enhet, sier Bjørnsen og trekker fram korets dirigent Egil Nyhus, som han mener igjen gjør en formidabel jobb med koret.

Koret i Bardu som har nærmere 30 medlemmer, er neste fulltallig i prosjektet.

– De aller fleste hadde anledning til å være med på dette. For koret er det en helt ny arena, og det er veldig fint at så mange kunne delta, sier Bjørnsen.

Samarbeid

De to store korprosjektene skal gjøres i tett samarbeid med Musikk i Nordland, som stiller med 11 musikere i prosjektene. I tillegg hentes det inn en kompgruppe på fire. Totalt blir det 15 musikere med på konsertene.

Musikalsk leder for alle konsertene er Jon Fylling. Han skal dirigere kor og orkester under konsertene. Produsent er Marita Havaas Olsen, som også er en av de seks solistene i prosjektet.

Powered by Labrador CMS