KLAR OPPFORDRING: Denne gjengen oppfordrer folk til å stille opp på folkefesten på Rustahøgda under Reistadløpet lørdag 6. april. Bak fra venstre Thomas Valnes, Monica Stenbakken, Stig Magne Hagen, Ole Elverum, Marita Hagensen og Asbjørg Utby. Foran fra venstre Hermod Bjørkestøl, Ivar Holand og Monica Karlstad. Foto: Morten Kasbergsen
KLAR OPPFORDRING: Denne gjengen oppfordrer folk til å stille opp på folkefesten på Rustahøgda under Reistadløpet lørdag 6. april. Bak fra venstre Thomas Valnes, Monica Stenbakken, Stig Magne Hagen, Ole Elverum, Marita Hagensen og Asbjørg Utby. Foran fra venstre Hermod Bjørkestøl, Ivar Holand og Monica Karlstad. Foto: Morten Kasbergsen

Satser på folkefest på Rustahøgda

BARDUFOSS: Planlegginga av Ski Village i målområdet til Reistadløpet er i rute. Arrangørene legger opp til et innholdsrikt og variert program.

Publisert Sist oppdatert

- Vi ønsker å motivere til galskap, moro og folkefest i løypa og på stadion. Derfor lager vi aktiviteter som gjør det attraktivt å være tilskuer, forteller prosjektkoordinator Stig Magne Hagen i Arena Bardufoss.

Målet er at opp mot 3000 mennesker skal komme til Rustahøgda lørdag 6. april. Det tallet er inkludert de som går Reistadløpet. Så langt har 753 meldt seg på løpet, men det er ventet at mange vil melde seg på i siste liten. I fjor kom det over 420 påmeldinger den siste uka før Reistadløpet. Årets mål er minst 1586 deltakere, noe som vil være ny deltakerrekord.

- 6. april har folk tre alternativer. De kan gå Reistadløpet, være funksjonær eller publikummer. Andre alternativer eksisterer ikke, sier daglig leder Ivar Holand i Reistadløpet AS i en humoristisk tone.

Votter og gravemaskiner

Reistadløpet, Arena Bardufoss, kulturenheten i Målselv kommune, allidrettsgruppa til BOIF og Lions Club Målselv samarbeider om Ski Village og aktivitetsprogrammet. Det blir blant annet aktivitetsdag i Amundrommet, samisk kulturprofilering, UKM Scene i regi av kulturskolen, fallskjermhopping og fyrverkeri, for å nevne noe.

- Treffer du barna, så treffer du også veldig mange voksne. Lager vi et godt opplegg for barna, så blir det moro for de voksne også, mener Stig Magne Hagen.

Norges Råeste Bakkeløp kommer også til Rustahøgda for å gi lyd fra seg og presentere «fete» biler. Hagen forsikrer at bilene ikke skal kjøre i skiløypene, men at Reistadløpet er en viktig arena for bakkeløpet til å promotere seg selv. Nå håper han og resten av arrangementskomiteen å mobilisere bodselgere og næringsliv til å stille på Rustahøgda den første lørdagen i april. De lokker med gratis bodplass og gratis strøm.

- Om du strikker votter eller selger biler eller gravemaskiner, så har vi plass til alle. Vi har plassen ved Bardufosshallen og ungdomsskolen å boltre oss på, sier prosjektkoordinatoren.

Bardufosshallen vil være åpen hele dagen. I tillegg vil Lapphaugen turiststasjon ha restauranttelt med helgrillet lam. Det blir også utstillinger og underholdning.

Full rulle i Amundrommet

I Amundrommet blir det aktivitetsdag i regi av BOIF allidrettsgruppa, BUA, Kulturskolen og Skiforbundets basisturné. Der blir det aktiviteter for barn i alle aldre. Blant annet klovnerier, ansiktsmaling, musikk og hundekjøring.

På stadion blir det UKM Scene hvor det vil bli vist UKM-innslag fra forskjellige kommuner. Det kommer også noen unge dansere fra Russland for å vise seg fram på scenen.

- Det blir et veldig variert program på UKM-scenen. Alle er unge talenter lokalt, fra andre kommuner i fylket og fra Russland, forteller Monica Karlstad i Kulturskolen.

I tillegg stiller Kulturskolen med et sambaorkester som skal være litt rundt omkring, deriblant på stadion og i Amundrommet.

En annen aktivitet er reingjeter-sprint, eller «skiskyting med lasso». Det er et oppvisningsrenn på skiskytterarenaen der skiløpere skal kaste lasso på horn. De får fem kast, og må treffe på minst tre av dem for å unngå strafferunder.

Det kan også nevnes at Lions Club Målselv skal være guider og godt vertskap på stadion.

Ønsker folk i løypa

Både prosjektkoordinator Stig Magne Hagen og daglig leder Ivar Holand i Reistadløpet poengterer viktigheten av å lage en folkefest av Reistadløpet. De oppfordrer også folk til å stå i løypa for å heie på skiløperne for å skape den samme gode stemning som det pleier å være i Holmenkollen. Publikum oppfordres i den forbindelse til opprette villmarkscamper på Sundlifjell og Rustafjell.

- Det er artig for publikum selv, og så skaper det veldig gode TV-bilder, sier Holand.

Hagen mener Reistadløpet har det beste tekniske arrangementet og kanskje også de beste løypene i Ski Classics, men Reistadløpet har ennå ikke den beste folkefesten. Det ønsker han å gjøre noe med.

- Hvis vi ikke lykkes med rammen rundt Reistadløpet vil arrangementet forvitre i stemning. Dette er mer enn profilering av Bardu og Målselv. Det er profilering av hele Nord-Norge, avslutter prosjektkoordinatoren.

Powered by Labrador CMS