NIL-JUBEL: Målskårer Jørgen Stensland jubler for seier på Polleidet gress sammen med midtstopperkollega Thomas Sjøthun (t.v.) og Frank Einar Solberg. Foto: Ivar Løvland

Seier med historisk sus

POLLEIDET: Nordkjosbotn IL tok et langt steg mot fornyet kontrakt da laget hentet hjem en sterk seier fra Polleidet gress. En seier som var fullt fortjent.

Publisert Sist oppdatert

Ei straffeskåring signert midtstopper Jørgen Stensland etter bare ti minutters spill var det som skilte lagene i lørdagens oppgjør på Polleidet. Men seieren var fullt fortjent, og gjorde at NIL nå har god klaring bakover til verste nedrykksstriden med fire kampen igjen å spille.

At Nordkjosbotn IL vinner fotballkamper på seniornivå borte mot Lyngen/Karnes er langt fra hverdagskost. Det styggeste nederlaget fikk de i 2011 da NIL røk hele 1-22 borte for Lyngen/Karnes i siste serierunde av 3. divisjon. En av de som spilte da var Thomas Sjøthun. Lørdag var opplevelsen en helt annen for den taklingssterke stopperen.

- Jeg husker enda godt den kampen, og den svir enda. Men den svir mindre nå, smiler midtstopper Thomas Sjøthun etter lørdagens sterke borteseier for NIL.

De vant også vårkampen mot L/K da de slo rødtrøyene 4-1 hjemme i Nordkjosbotn. Siden da er LK betydelig forsterket, og senest denne uka fikk de to nye spillere klare. Men selv med et lag mye mer likt fjorårets, klarte ikke Lyngen/Karnes å sende NIL hjem med poengtap.

L/K startet riktignok klart best, men da Jørn Erik Aasland ble felt og NIL fikk en korrekt straffe etter ti minutters spill snudde kampen. Jørgen Stensland sendte ballen i målvakt Jørgens Viks venstre hjørne, og etter det fikk NIL mye bedre kontroll på vertene.

Det var faktisk NIL som produserte sjansene som var, og det fortsatte også etter pause. L/K klarte kun de siste ti minuttene å sette et visst press på gjestene, men uten at de klarte å spille seg til den store sjansen som de trengte. I stedet kunne NIL både en og to ganger ha punktert kampen helt i L/K sin iver etter å utligne.

- Det er utrolig deilig å vinne her. Det er sjelden vi klarer det, og i dag følger vi kampplanen til punkt og prikke og alle står på og legger ned en sinnsyk god innsats. Det er deilig, sier Frank Einar Solberg.

Thomas Sjøthun er sterk i troen på at laget også spiller i 4. divisjon neste sesong, etter deres fjerde kamp uten baklengsmål og den samtidig fjerde seieren på de siste fem kampene.

- I så måte var denne kampen uhyre viktig, sier midtstopperen.

Stopperkollega Jørgen Stensland var ikke i tvil om hvor straffen skulle settes da han fikk sjansen tidlig i kampen.

- Jeg hadde bestemt meg, og det var deilig å sette den i hjørnet, sier matchvinneren.

Begge midtstopperne leverte en meget sterk kamp, og vant nesten alt av hodedueller som Lyngen/Karnes bydde opp til.

- De serverte oss kampen, gliser matchvinneren.

Med seieren er NIL oppe på 6. plass med sine 24 poeng. Ned til Salangen og Ishavsbyen skiller det seks poeng, mens det er sju til Lyngen/Karnes og åtte ned til Nordreisa med fire serierunder igjen å spille. Mellom der ligger også Storelva og Stakkevollan.