TREDJE DOSE: Smittevernlege for Bardu og Målselv, Vidar Bjørnås, oppfordrer de som har fått tilbud om tredje vaksinedose om å takke ja. Arkivfoto: Torbjørn Kosmo
TREDJE DOSE: Smittevernlege for Bardu og Målselv, Vidar Bjørnås, oppfordrer de som har fått tilbud om tredje vaksinedose om å takke ja. Arkivfoto: Torbjørn Kosmo

Seks nye smittetilfeller i Bardu

BARDU: I løpet av helga har seks personer testet positivt for koronavirus på hjemmetester. Smittevernlege Vidar Bjørnås sier smittetrenden i kommunen er stabil.

Publisert Sist oppdatert

I løpet av helga har det kommet inn seks positive resultater etter selvtesting. Disse tar PCR-test hos legekontoret i løpet av mandag for å bekrefte smitten.

– I forrige uke var det 13 smittetilfeller i Bardu, pluss de seks nye i helga. Det er litt spredning i alder, men de fleste nye positive prøvesvarene i Bardu er knyttet til andre smittede, sier smittevernlege i Bardu og Målselv, Vidar Bjørnås.

Stabilt

Han legger til at smittetallene i Bardu har holdt seg stabile etter at det forrige utbruddet ble slått ned.

– Det er fortsatt litt høyere enn det var i forkant av det utbruddet, men det er betraktelig lavere tall en de ukene utbruddet sto på, sier Bjørnås.

Bardu kommune oppfordrer fortsatt til å holde avstand i offentlig rom, bruke munnbind der det ikke er mulig å opprettholde én meters avstand, begrense antallet nærkontakter og teste seg ved symptomer.

– Vi har fått sendt ut tilbud om tredje vaksinedose til de aller fleste over 65 år, og oppfordrer dem til å takke ja til den, sier Bjørnås.

Det er færre sykehusinnleggelser i aldersgruppen 65 og oppover som har fått tredje dose, og Bjørnås mener det viser at en oppfriskningsdose er et effektivt tiltak.

Powered by Labrador CMS